välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är avloppsvatten återvinns?

Postad av : P-O Lennartsson

Målet med reningsverk är att omvandla flytande förorenat med mänskliga avfall till en form som säkert för utsättning i miljön. Avloppsvatten behandlas genom en serie fysikaliska, kemiska och biologiska processer på ett avloppsreningsverk. Fast avfall kommer vanligtvis separeras från vätska under processen av avloppsvatten återvinning. Enligt John W Kimball, en Harvard biolog, det avfall som genereras med ca 50 procent av den amerikanska befolkningen kanaliseras genom avlopp till avfallshanteringsanläggningar. Tio procent släpps orenat ut i floder, bäckar eller hav.

Origins av avloppsslam

Enligt siffror som angetts av professor Stephen A. Nelson i Tulane University, 95 procent av avloppsvatten har skickats för behandling kommer. från toalett, bad, tvättmaskin och kök. Resterande 5 procent kategoriseras som "diverse". Som ett resultat av dessa ämnen blandas i avlopp, är 99,9 procent av avloppsvatten vätska.

Biokemisk syreförbrukning

Biokemisk syreförbrukning (BOD) är ett mått på vattenkvalitet i avfallshantering. BOD är den mängd syre som krävs (i milligram per liter eller delar per miljon) av bakterier och andra mikroorganismer att bryta ner, eller oxidera, organiskt material i avloppsvatten under fem dagar. Dricksvatten har en BOD på 1 eller mindre, men som av avloppsvatten kan vara så hög som flera hundra.

Primär behandling

Enligt Kimball, det enklaste och effektivaste sättet att behandla avloppsvatten sker under primär behandling vid vilken endast en tredjedel av BOD och nästan ingen av upplösta mineraler tas bort. Under detta stadium är avlopp tillåtas sjunka, flytta fast avfall till botten. Ju tyngre avfall i botten, så kallade slam, tas bort och lättare avfall Svärtan toppen. Vid denna tid andra oorganiska material som plast påsar tas bort. Detta är också känt som försedimentering scenen.

Sekundär rening

Många reningsverk i Nordamerika har anläggningar för sekundär rening där spillvattnet renas med aeroba mikroorganismer att ta bort och oxiderar de flesta av de återstående organiskt material. Primära och sekundära kombinerade behandlingar bort upp till 90 procent av BOD. Under sekundär rening, kan klor tillsättas för att döda eventuella farliga bakterier kvar i vätskan.

Tertiär rening

Vissa samhällen använder tertiär rening för att avlägsna kväve och fosfater från avloppsvatten. Om dessa oorganiska näringsämnen finns kvar i avloppsvattnet när det är tillbaka till en sjö, flod eller bäck, kan de öka rikedomen av näringsämnen i vattnet. Detta kan orsaka stora algblomning, som kan döda vilda djur i vattnet genom brist på syre. Denna effekt är känd som övergödning. Tertiär rening för att denitrify och ta bort fosfor från avloppsvatten är relativt sällsynt i USA.

    
    Copyright © 2011 give2all.org