välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar induktiva reaktans

Postad av : Jeanette Morales

Den totala impedans, Z, med en krets består av dess verkliga och inbillade eller resistiva och reaktiva komponenter. Den gemensamma ekvation används för att uttrycka detta är: Z=R + jX där R är motståndet, j är det komplexa tal som representerar kvadratroten av negativa ett (-1) och X är reaktansen. Reaktans beror på kapacitiv och induktiv element, med induktiv del av detta reaktans kommer från lindad tråd och induktorer
1.
Bestäm om du kan ignorera induktiv reaktans. En induktor är en rulle tråd tillverkas som en komponent för användning i förvaltningen krets beteende, eller är det en oundviklig bieffekt av att behöva spolkabeln, såsom i konstruktionen av en motor eller generator. Om din krets inte har rullade ledningar eller spolar som var utformade som sådan, kanske du kan ignorera induktiv reaktans.
2.
Ställ induktiv reaktans till noll för likström. Induktiv reaktans är en funktion av förändringar i gällande. Så i en steady-state driften av en krets utan växelström, den induktiva reaktansen är noll. Till exempel kommer en batteridriven krets utan integrerad krets komponenter som skapar växelström har ingen induktiv reaktans.
3.
Lös ekvationen för induktiv reaktans. För en induktor av en viss induktans, L, som är en komponent i en växelström (som en SINUSKURVA) krets med en frekvens, f, induktiv reaktans, X, lösas genom X=2 * pi * f * L. Infoga F och L i ekvationen. Om L inte är känd, kan du mäta det.
4.
Mät induktansen i spolen. Skapa en RL krets med en kontrollerbar sinusformad spänning källa och din induktor. Ställ spänningskälla till 1 volt och en frekvens f som du väljer. Mät spänningen V över motståndet på kända (eller, för bättre precision, mätt) resistansen R. antar inget motstånd i samband med induktor, sedan lösa för induktansen L. L=kvadratroten av [(R /V) ^ 2-R ^ 2] delat med (2 * pi * f). Se New Mexico State University referens för att härleda denna ekvation.

    
    Copyright © 2011 give2all.org