välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger en sol ugn med mylar

Postad av : Ulf Friberg

Solar matlagning tekniker är en livräddande välsignelse för bränsle fritt länder i tredje världen. Det är en icke-förorenande sätt att värma vatten för sterilisering ändamål samt för matlagning. Att göra en sol ugn är enkelt, särskilt när man använder en Mylar plåt eller filt. Måltider tillagas i ugn sol är oftast samma typer du skulle laga mat i en lerkruka potten eller långsam spis

Du behöver:.
Kraftig kartong, ungefär 30-för-30-genom-15 inches Silvertejp.
Mylar blad.
Hög temperatur lim.
Black metal kruka (1 liter eller större) med lock.
Vatten (eller en gryta mix).
Hög temperatur genomskinliga plastpåsen.


1.
Öppna upp i kartongen och använda tejp för att tejpa luftriktarna upp och tillsammans, att rutan effektivt längre. Om rutan har en separat lock, tejp locket på basen av rutan intill den öppna änden att använda locket som en justerbar reflekterande panel.
2.
Fördela Mylar ark ( vanligtvis finns tillgänglig till en låg kostnad som en nödsituation eller överlevnad filt) i din öppnade kartongen, blanka sidan uppåt. Om du har en separat låda lock, täcka dess yta med Mylar också. Montera inte blad tätt intill insidan av rutan. Du vill göra interiören mer av en parabolisk skål för att avspegla den värmen in till centrum. Limma Mylar bladet ordentligt.
Torka i direkt solljus för att limma rök att försvinna.
3.
Häll vatten (eller en vätska bärande mat som en gryta blandning) i black metal potten och lägg på locket potten. Seal potten på ett tydligt, höga temperaturer påse som en kalkon stekpåsen. Denna väska kommer att hjälpa till att hålla värmen i potten och blockera vinden från bära bort värme och fukt.
4.
Placera ugnen i direkt solljus. Placera krukan i mitten av ugnen. Om du använder en ruta med ett separat lock, vinkel locket för att reflektera ytterligare ljus in i lådan. Använd tejp för att hålla reflektorn i den bästa vinkeln.

Tips och varningar


  • Placera kokkärlet på en metallram står för att höja den från botten av ugnen och centrera den i fokus för din parabol för att uppnå en högre tillagningstemperatur.
  • maten kommer att tillagas i en långsammare takt än med en konventionell ugn. Temperaturen blir lägre (i de flesta fall) än med en konventionell ugn, men du löper mindre risk att bränna maten.
  • Experimentera med vatten eller en mycket tunn soppa för första gången eller två. Om möjligt, sätt in en termometer för att kunna säga vad din ugn temperatur når.
  • Titta inte in i centrum av ugnen när den är i fullt solljus. Den ljusa eftertanke kan skada dina ögon.
    
    Copyright © 2011 give2all.org