välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man bygger ett projekt batteri vetenskap

Postad av : Jan-Olof Stoor

När du kombinerar några enkla husgeråd med en citron, skapar reaktion en Voltas batteri som ändrar den kemiska energin i frukten till en elektrisk energi. Att bygga citron batteriet är en stor vetenskap projektidé och tar bara en mycket liten tid att slutföra. Den elektriska ström som batteriet ger genereras genom de två olika typer av metalltrådar i citron och kan användas för att driva en liten lampa eller en digital klocka

Du behöver:.
Gem
. 2-tums band av 18-gauge koppartråd, fråntagen isolering.
Avbitartång.
Sandpapper.
Citron.


1.
Bend ett gem så det är en enda tråd, drog rakt ut. Använd en avbitartång för att klippa bort överflödigt metall över två inches lång.
2.
Sand bort några knölar eller ojämna fläckar från ändarna på båda gemet pjäs och en två-tums bit 18-gauge koppartråd som har berövats isolering.
3.
Rulla en citron på ett bord för att lossa den. Tryck inte för hårt att skada eller punktera citron.
4.
Tryck bit gem i citron, vilket innebär att ungefär en tum och en halv visar. Upprepa med koppartråd, placera den så nära som möjligt gemet utan att låta dem röra.
5.
Testa batteriet för att se om det fungerar genom att placera ändarna av exponerade ledningar på spetsen av tungan. Batteriet ska ge bort en mycket liten buzz.

    
    Copyright © 2011 give2all.org