välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en kristaller projekt

Postad av : Ulf Friberg

Kristaller bildas när en gas eller flytande ämne löses bort till en solid. Du kan göra din egen kristaller projektet genom att producera en blandning som avdunstar att ge socker kristaller. Molekylerna i blandningen kommer att hålla fast vid varandra i kubformade eller sexkantiga kristaller som kommer vara vit eller klar i färgen. Tyckte att projektet är lätt att C, omplete det tar flera veckor för kristaller för att bilda

Du behöver:. .
Vatten
Medelstor kastrull.
Spis.
1 dl socker.
Sked.
Paper Cup.
String.
Fiske vikt.
Penna.


1.
Heat 1 /2 kopp vatten i en kastrull tills det kokar.
2.
Häll en kopp socker i smeten gradvis, med tillägg endast en liten bit i taget. Rör om med en sked tills varje parti upplöses.
3.
Låt kokande vatten för att upplösa alla socker, lägga lite mer vatten i blandningen om det behövs.

4.
Stäng av spisen och låt blandningen svalna till rumstemperatur. Häll det i en pappersmugg.
5.
Knyt en 4-tums snöre till mitten av en penna. Bifoga en fiske vikt till den andra änden av strängen och placera pennan över toppen av koppen så att strängen hänger i smeten.
6.
Ställ koppen på fönsterblecket eller andra soliga område där det inte blir störd eller flyttas. Ge blandningen tid för att helt försvinna, upp till några veckor. Som det avdunstar kommer stora grupper av kristaller bildas över snöre.

Tips och varningar


  • Du kan också använda salt istället för socker för detta projekt. Om du använder en termometer för att avgöra när vattnet är 140 grader istället för att låta den komma till en koka.
    
    Copyright © 2011 give2all.org