välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en regnskog terrarium

Postad av : Camilla Näslund

Ett terrarium är en begränsad yta som används för att upprätthålla små växter och djur. Ett terrarium är en liten ekosystemet (en grupp av levande och icke-levande saker som fungerar tillsammans) som främst kommer att hålla sig kvar. Fukt från marken i terrariet förångas och sedan kondenseras (former vattendroppar). Dessa droppar kommer att sjunka tillbaka ner till jorden och åter vatten i växter och djur. Denna avdunstning och kondensering cykel kommer att upprepa sig i månader i taget

Du behöver:.
Stor genomskinlig behållare med lock (akvarium, djup förvaringsbehållare).
Härskare.
Grov sand.
Små stenar.
Torkade mossa.
Krukväxtjord.
Olika tropiska växter (miniatyr gloxinias, miniatyr begonia, Boston ormbunkar, Parlor palmer).
Liten sked.
Rocks i olika storlekar.
Torkade blad.
Torkade pinnar.
Vatten.
Sprayflaska.
Green anole ödla (tillval).

Vägbeskrivning


1.
Täck botten på behållaren med en en-halv-tums lager av grov sand . Lägg till en en-tums lager av små stenar. Denna kombination gör att överskottsvatten kan rinna och fångas upp av sanden.
2.
Bred ett tunt lager av torkad mossa på toppen. Lägg till en två-tums lager krukväxtjord.
3.
Plantera tropiska växter. Gräv ett hål med liten sked och placera växten rot-först i hålet. Fyll hålet med jord och se till att rötterna är helt täckta. Space ut plantorna så att de har utrymme att växa.
4.
Placera stenar ovanpå jorden för dekoration. Skapa ett landskap genom att göra kullar och diken i marken.
5.
Bred torkade blad och pinnar ovanpå marken. Tillsätt den sprayflaska och spraya jorden tills den är fuktig.
6.
Placera anole ödlan (tillval) i behållaren. Sätt på locket på behållaren, men stäng inte det hela vägen. Detta är att se till luft kan cirkulera inne i terrariet. Locket kan stängas hela vägen om locket har små hål.

Tips och varningar


  • terrarium ska behöva vattna en gång i månaden till en gång varannan veckor. Vattendroppar bör utgöra i sidorna av behållaren. Om du inte ser några droppar då är det dags att vattna ditt terrarium. Spraya jorden med vatten tills fuktig.
  • Ta ut alla döda växter och trimma överskott växternas tillväxt när det behövs.
  • Om du inkluderat anole ödla, se till att du ger rätt mat och belysning . Anoles äta normalt syrsor, flugor och mjölmask och bör utfodras vitamintillskott. De behöver inte så mycket vatten, eftersom de kommer att dricka det vatten droppar som bildas inuti terrariet. Ge tillräckligt med vatten och fukt för anole genom att spraya insidan av terrariet med vatten varje dag. Dessa ödlor kräver också särskild belysning.
  • Utsätt inte terrariet för direkt solljus eftersom detta kan orsaka en extrem ökning i temperatur. Om du hus en anole ödla i terrariet, är speciell belysning som krävs för att hålla djuret friskt.
  • Öppna inte locket inte är nödvändigt. Bara öppna locket när vattning, för att mata din ödla eller om mögel former. Om mögel visas, ta av locket så att fukt kan avdunsta.
    
    Copyright © 2011 give2all.org