välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör ett terrarium i en flaska

Postad av : Jonathan Nyberg

Ett terrarium är en miniatyr trädgård inne i en burk eller flaska. Dessa fristående miljöer kan överleva med nästan ingen mänsklig interaktion veckor i sträck. Det finns tre typer av terrarier: open-air, som inte har någon sidor eller topp,-fristående, som är helt sluten, och ett terrarium som fungerar som en livsmiljö för ett husdjur sköldpadda eller ödla. Den fristående terrarium behov den minsta uppmärksamhet, men ändå ger grönska och låter dig se anläggningen cykeln

Du behöver:.
Glasburk, 2-liters flaska eller annat slutet kärl.
.
Krukväxtjord.
Sax.
Små stenar eller kulor.
Frön eller små anläggningar.
Aktivt kol.
Sphagnum mossa (blöt över natten i vatten).
Prydnadsföremål (om så önskas).


1.
Tvätta och torka behållare och samla dina leveranser. Om du använder en plastflaska, ta bort etiketten och skära bort toppen av flaskan ca 6 till 8 inches upp från botten.
2.
Lägg ett lager småsten till botten av behållaren. Beroende på storleken på din behållare, behöver du ett förhållande på 1 till 4 av småsten på marken. Småstenarna kommer att möjliggöra en ordentlig dränering av vatten från jorden.
3.
Lägg ett lager av aktivt kol ca 1 /2 tum djup. Detta kommer att fungera som ett filter för vattnet i terrariet och hålla den fräsch.
4.
Lägg ett lager fuktig vitmossa mossa. Detta kommer att fungera som ett filter mellan jord och träkol lager, hålla jorden från att landa i småsten och hålla vattnet rinna.
5.
Lägg till jorden för att fylla ungefär en fjärdedel en tredjedel av terrariet. Den bästa jorden att använda är en del planteringsjord blanda med en del sand. Detta kommer att hjälpa vattnet rinna till botten, men det är inte nödvändigt. Det finns också en krukväxtjord görs för plantering kaktusar som redan har sand blandat in i den.
6.
Plantera frön eller plantor som du har valt ut och lägga till dekorativa objekt i del av terrariet. Alternativen omfattar små plast djur, marmor glas eller ramlade glas. Du kan också dekorera med ett lager mossa.
7.
Vatten terrariet tills marken är fuktig men inte dränkt och du ser vattnet börjar rinna ner i gruset. Det bör inte vara en vattenpöl i sten lager. Byt toppen och placera terrariet någonstans som får indirekt solljus. Om du använder en plastflaska, skjut den översta delen som du avbröt över den nedre delen som håller växterna.

Tips och varningar


  • Om du av misstag la alldeles för mycket vatten, lämna av toppen på en dag eller två för att tillåta vissa att avdunsta.
  • Du bör se pärlor av bildas kondens på insidan av flaskan. Detta innebär att terrariet fungerar! Men om det är för mycket kondens, kan du lämna av toppen i ett par timmar att rätta till problemet.
  • Saintpaulia och ormbunkar är populära växter för terrarier.
  • alltid ha en vuxen skära flaskan för små barn.
    
    Copyright © 2011 give2all.org