välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar de sex typer av leder

Postad av : Jeanette Morales

Den mänskliga skelett innehåller sex typer av leder som förbinder ben för rörelse och stabilitet. Många leder har namn som hänvisar till deras sätt att arbeta, till exempel gångjärn eller pivot leder. Det bästa sättet att identifiera de sex typer av fogar är att använda en medicinsk skelett. Dessa är oftast gjorda av plast och finns i Labs skolans naturvetenskap, fysiska avdelningar utbildning, läkarmottagningar och sjukhus

Du behöver:.
Medicinsk skelett


1 <. . br>
Kontrollera om gemensamma består av en rundad ände som passar in i en djup uttag eller en kopp form. Detta är en kulled. Benet med den rundade änden ska kunna rotera i många olika riktningar. Kula och ledskål finns i områden som axeln och ankeln.
2.
Leta efter condyloid leder. Denna typ finns i fot och hand ben. Flytta benet uppåt, nedåt och runt, det bör du göra med lätthet. Men till skillnad från ledskål, har condyloid leder inte en djup uttag, bara en grund grop för benet att vila mot.
3.
Sök efter armbågsleden. Detta är en typ av gångjärn gemensamt. Benen är kopplade på ett sätt som gör att upp och ner rörelser, men inte från sida till sida rörelse, ungefär som gångjärnet på en dörr.
4.
Flytta tummen gemensamma på skelettet. Det bör ansluta till handleden ben som glider över benet som en sadel. Detta är det enda exemplet på en sadel gemensamt i det mänskliga skelettet.
5.
Hitta ett gemensamt där ett ben slots till en ring eller halvcirkelformad bit av ben. Den gemensamma tillåter viss rörelse. Kontrollera gemensamma axeln och Atlas på toppen av halsen precis innan skallen för ett exempel. Detta är känt som ett vridbara leden.
6.
Leta ben i skelettet som inte ansluta, men i stället glida mot varandra. Mindre ben, till exempel handleden carpals, använder denna teknik -. Känd som glider lederna

tips och varningar


  • Om du inte har tillgång till en skelett, försök känsla benen i din egen kropp för att avgöra hur de rör sig.
    
    Copyright © 2011 give2all.org