välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man mäter effekterna av temperaturen på en torr cell batteri

Postad av : P-O Lennartsson

Alla kemiska reaktioner påverkas av förändringar i temperatur. Torrcellsbatterier skapa spänning i kretsar med användning av en typ av kemiska reaktioner som kallas oxidation /reduktion reaktion. En halv cell i batteriet genererar elektroner, medan den andra absorberar elektroner. Om du ansluter två halva celler med en kabel, elektronerna flödar från en halv cell till en annan. Detta är el. Du kan studera effekterna av temperaturen på torrbatterier genom att inrätta ett enkelt experiment med 9 volts batterier, koppartråd, och en multimeter.

Du behöver:
3 nya 9-volts batterier
. Koppartråd.
Plastbricka.
Multimeter.
Termometer.


1.
Placera ett batteri i frysen, den ena i kylskåpet, och som sitter i rummet. Låt dem sitta en halvtimme.
2.
Skapa en krets genom att köra koppartråd från en depå i rumstemperatur batteriet genom multimeter, sedan tillbaka till den andra terminalen på batteriet . Låt hela kretsen sitta i 5 minuter. Registrerar temperaturen i rummet, och en spänning, ström och resistans läsning från multimeter.
3.
Skapa en krets genom att köra koppartråd från en depå i kylskåpet batteriet genom multimeter, sedan tillbaka till den andra polen på batteriet. Sätt hela kretsen på plastbrickan och låt det sitta i kylskåp i 5 minuter så att batteriet blir kylan igen. Registrerar temperaturen i kylskåpet, och en spänning, ström och resistans läsning från multimetern.
4.
Skapa en krets genom att köra koppartråd från en depå i frysen batteriet via multimeter, sedan tillbaka till den andra polen på batteriet. Sätt hela kretsen på plastbrickan och låt det sitta i frysen i 5 minuter så att batteriet blir kallt igen. Registrerar temperaturen i kylskåpet, och en spänning, ström och resistans läsning från multimetern.
5.
Jämför din spänning, ström och avläsningar motstånd från tre batterier för att bestämma effekten av temperaturen om hur batterierna.

    
    Copyright © 2011 give2all.org