välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

olika typer av alger

Postad av : Annika Hultén

tång, mer vetenskapligt betecknas marina alger, finns i hela oceaner av världen. . Det finns mer än 9. 000 arter av alger, som sjögräs bidrar en stor del. Varje art har sina egna unika egenskaper men de är i allmänhet delas in i tre huvudkategorier: grön, bruna och röda alger. Dessa alger typer kan hittas växer på olika djup. Effekterna av ljusförhållanden, och i sin tur fotosyntes, spelar en viktig roll i deras utveckling.

Green

Green alger är i allmänhet finns i tidvattenszonen, området mellan hög och låg vatten märke. Gröna alger är mycket beroende av fotosyntes, som behöver mycket ljus för att växa. Detta gör grunt vatten den perfekta miljön för gröna alger. Detta är det minsta artrika av de tre typerna tång. Vanliga typer av gröna alger omfatta havet sallad, gut ogräs och hav träslaget rimu. Det är denna typ av tång som beachgoers ofta hittar spolats upp på sanden.

Brown

brunalger växer på större djup än grön alger men inte lika djup som röd tång. Dessa alger kan normalt hittas växer på djup av 50 till 75 fot. Bruna alger är i allmänhet större än de gröna, med det största sorter brukar kallas kelps. Cirka 2. 000 arter av brunalger har registrerats, en stor majoritet av dessa är marina alger, sjögräs eller. Neptune's halsband är en av de mest kända bruna alger, kan identifieras av serie vattenfyllda blåsor eller bubblor som hjälper den att överleva när ur vattnet. Bruna alger finns i både tempererade och polarområdena.

Red

Den röda alger kategorin är den största och artrikaste av de tre tång grupperna. Rödalg växa på djupare nivåer än andra alger typer, de är anpassade till fotosyntes i djupa vatten där ljuset är betydligt lägre. I klart vatten kan röd tång hittas växer på större djup än 650 meter. Men de kan överleva också och blomstra i grundare vatten och pooler rock om tillräcklig skugga finns.

Användning Klassificering

Sjögräs är ibland klassificerade av deras användning. Sådana klassificeringar inkluderar mat, gödsel, läkemedel, kommersiella och industriella kategorier. Seaweed är mest känt för sina ätliga sorter, i synnerhet i japansk sushi rätter. Agar, en livsmedelstillsats som ofta används i konditorivaror och desserter, är också utvinns från alger. För jordbruksändamål, är alger en effektiv ekologisk gödsel. Det är också en ingrediens i kommersiella skönhetsprodukter såsom mjukgörande krämer och lotion.

    
    Copyright © 2011 give2all.org