välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om AC variabel frekvens

Postad av : Jonathan Nyberg

Hastigheten på de flesta växelström (AC) motorer är fast i 60-cykeln kraftledning frekvens. Du vill ha en konstant hastighet om du kör en klocka eller liknande mekanism. Men ingenjörerna behöver också variabel hastighet motorer för vissa tillämpningar. En elektronisk kraftsystem kan ge högre och lägre frekvenser på tillräcklig kraft för att köra en växelströmsmotor med olika hastigheter. Ingenjörer kalla detta system kör variabel frekvens, eller VFD

Motor

En växelströmsmotor driver på de krafter som produceras mellan magnetfält. Den oscillerande karaktär växelström producerar magnetfält som roterar runt motorns axel. Dessa krafter gör att motorns axel att snurra med en hastighet fås genom följande formel:
RPM=120 x F /P
Om varvtal är motorns varvtal i varv per minut, F linjen frekvens och P är hur många magnetisk lindningar, eller "poler" motorn.

Även om du kan köra en standard AC-motor från en VFD motor har tillverkarna utvecklat "inverter plikt" motorer med olika kyla och elektrisk isolering för att hantera kraven på variabla varvtal.

Likriktare

Att köra en motor i olika hastigheter, måste du ändra hur ofta den elkraft. Det första steget i denna process är att ändra den inkommande växelström till likström. En likriktare åstadkommer detta, vilket eliminerar nuvarande återföringar i AC och den nuvarande kommer att flöda i endast en riktning. En uppsättning med hög strömstyrka dioder bildar likriktaren.

DC Lagring

likström från likriktaren flyter ut i ett antal kondensatorer. Dessa fungerar som en buffert, en plats att lagra energi tillfälligt, för att göra motorn köras effektivt som sina energibehov förändras med ändrade belastningar och hastigheter.

Inverter

Att kondensatorerna foder likström till omriktaren. Omriktaren driver motorn. Detta med hög effekt krets genererar en frekvens som du kan byta från en ratt eller annan kontroll. Du kan variera denna frekvens från noll till 90 eller fler cykler per sekund. På grund av de kretsar som producerar den nya frekvensen, är produktionen inte smidigt krusning att makten Företaget erbjuder, men har små vassa kanter. Att bättre kunna hantera de olika makt signal, utvecklade ingenjörer omriktaren-duty motorer som beskrivs ovan.

Fördelar

Kommersiell och industriell värme, ventilation och luftkonditionering (HVAC) system är beroende av växelströmsmotorer att köra kompressorer, pumpar och fläktar. Dessa system kan arbeta mer effektivt om operatören har ett utbud av motorvarvtal att välja mellan. Fläktar och pumpar som kan köras i lägre hastigheter förbrukar mindre energi och göra det mindre buller. Motorer som kan köras kontinuerligt vid högre och lägre hastigheter kan undvika de extra slitage från upprepade start-stopp-cykler.

    
    Copyright © 2011 give2all.org