välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

om norra kardinaler

Postad av : Charlotte Wannberg

Norra kardinaler (Cardinalis cardinalis) finns överallt och lätt-att känna igen sång-fåglar som ofta kan hittas på bakgård matare hela centrala och östra Nordamerika. Till skillnad från många fåglar, kardinal män behålla sina ljusa fjäderdräkt under hela året, vilket gör dem särskilt påfallande under vintermånaderna. Ofta kardinaler hörs snarare att ses, eftersom deras samtal är klart och högt

Identification

Man norra kardinaler upptäcks lätt av starkt röd fjäderdräkt och svart mask, som sträcker sig från runt ögonen och näbben mot hakan. Honorna är tråkigare i färg, i regel ett olivgrönt eller ljusbrun med fläckar av ljus rött, och saknar hanens svart mask. Cardinals av båda könen har en konisk orange näbb och ett upphöjt krön av fjädrar ovanpå huvudet. Norra kardinaler genomsnitt ca 8,75 inches i längd.

Geografi

Den ursprungliga utbredningsområde norra kardinalen var betydligt mindre än den är från 2010. Det brukade bara skall ses i sydöstra USA till Mississippifloden och dess bifloder. Utbudet sträcker sig nu från södra Ontario till Klippiga bergen, och söderut till Mexiko och Centralamerika. De har också siktats i vissa sydvästra staterna samt Bermuda och Hawaii.

Habitat

Cardinals finns vanligtvis i täta snår (där de tenderar att bygga sina bon), häckar strandområden (utväxter av träd längs åar och floder), hyggen och i vegetationen nära bostadsområden. University of Michigan museet Zoologiska tyder på att prevalensen av bakgård matare har lett till en ökning av kardinal populationer i närheten av bostadsområden.

Diet

Den norra kardinal diet består främst av frön, bär, frukt, bladknoppar , spannmål och blommor. Cardinals kommer ofta äter insekter samt växtmaterial, även om fröna är deras föredrog födokälla. Under de kallare månaderna kardinaler tenderar att bli mindre selektiv, och äter den mat finns, enligt University of Michigans Museum i zoologi. Norra kardinaler är vanliga besökare på bakgården Fågelmatare året runt.

Behavior

Cardinals inte flyttar. Enligt New Hampshire Television's "NatureWorks," de flesta kardinaler kommer att leva hela sina liv inom kort avstånd (så lite som en mil) var de var födda.

Under häckningstiden, norra kardinal hanar bli extremt territoriella och aggressiva. Under dessa tider, är kardinalerna så irriterad av det upplevda närvaron av en annan hane det kommer att attackera sin egen spegelbild i speglar och fönster.

    
    Copyright © 2011 give2all.org