välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

rolig fakta om kärnfria kärlväxter

Postad av : Valon Istrefi

Kärlväxter innehåller kärlvävnad som transporterar vatten, mineraler och energi i hela fabriken. En ofullkomlig analogi kan dras till cirkulationssystemet hos djur. De flesta kärlväxter använda frön eller blommor att reproducera, men kärnfria kärlväxter är en intressant kvarleva från en tid då växterna inte hade frön, och många arter fortfarande finns i dag

Evolution

Kärlväxter utvecklats i silur och devon perioder ungefär 400 miljoner år sedan. Frön var en senare evolutionär anpassning eftersom kärlväxter är de enda växter som har dem. Kärnfria kärlväxter faktiskt likna icke-kärlväxter i att de använder sporer att reproducera, så det är troligt att kärnfria kärlväxter är en kvarleva från den perioden mellan övergången av icke-vaskulära till vaskulär.

Ancient Växter

Psilophyta är en urgammal grupp av kärnfria kärlväxter som till skillnad från moderna permutationer, hade nästan inga rötter eller blad (senare blad utvecklats från bandet mellan grenarna). Under denna tid utvecklades växter deras moderna livscykel där de växlar mellan gametophyte och sporophyte etapper. Dessa faser är en konstant cykel som producerar könsceller att gödsla nya anläggningar. Den Psilophyta klassificering har förändrats under åren, och några anläggningar har delats ut i andra grupper.

Quillworts och mossor

Lycophyta är en division av växter som har utvecklats från gamla växter. Det finns 1. 200 arter som inkluderar quillworts, mossor klubb och mossor gran (många typer av mossor, dock inte vaskulär). Lycophyta arter har rhizomer eller en lägre horisontell stam som skickar ut tillfälliga rötter och en microphyll stam, eller ett skaft med en ogrenade enda HUVUDNERV. Sporer i Lycophyta antingen kan spridas ut över anläggningen eller klustrade i en kon-liknande strobilus.

Ormbunkar

Pteridophyta är en annan division av växter som innehåller mer än 12. 000 arter av ormbunkar och horsetails. Till skillnad från Lycophytes, dessa växter har verkliga blad. De är väldigt lika i strukturen till andra kärlväxter, men de har en speciell gametophyte struktur som kallas ett prothallus, som är förankrad i marken med en rot-liknande (men inte sant rötter) rhizoid.

Fossila bränslen

Innan seedade växter blev vanliga, täckta kärnfria kärlväxter såsom Rhyniophyta och Trimerophytophyta gång jorden. Under karbon perioden cirka 350. 000. 000 till 300. 000. 000 år sedan var dessa träd större anläggningar så allestädes närvarande att deras kvarlevor ackumulerade snabbare än de bryts ned och producerade dagens fossila bränslen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org