välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

typer av AC asynkronmotorer

Postad av : Jonathan Nyberg

asynkronmotorer använda växelström (AC) för att generera rotation genom elektromagnetisk induktion. Asynkronmotorer kan fungera i industriella miljöer och inte kräver närvaro av borstar, till skillnad från likström (DC) motorer.

Flerfasmotor induktionsmotor

Polpyhase asynkronmotorer används för drift asynkronmotorer i fläktar, pumpar körning, hissar , kompressorer och maskiner. Dessa typer av motorer fungerar på tre elektromagnetiska principer. Det första är motorn åtgärder. När ett magnetiskt material är upphängd på något magnetfält, anpassar den sig med fältet --- de två magnetiska delarna line up. Eftersom magnetfält rör sig eller roterar, det magnetiska materialet i motorn, som t. ex. ett järnspett, kommer också att gå. Det andra är roterande fält. Fast poler --- kallas stator poler --- har olika faser av ström som skapar ett magnetfält. Den tredje är transformatorn åtgärder. Från den elektriska strömmen som produceras av statorn poler, den nuvarande, eller energi i rotorn produceras, vilket gör motorn gå.

Single-fas asynkronmotor

-fas asynkronmotorer användas i alla typer av hushållsapparater samt lätt industri applikationer. En-fas induktionsmotor är mindre effektiva än ett flerfasmätare induktionsmotor och är främst utvecklad för bostadsändamål. I dessa typer av motorer, kommer energin från en del som kallas extraanställda statorlindningen, som är skild från dess viktigaste lindning. Motorerna har också en andra magnetisk kraft, en så kallad magneto drivkraft, som --- på grund av principen om att magneter kommer att anpassa --- genererar ett roterande fält och producerar kraft.

Universal Motor

Den universella motorn är mycket användbart för hushållsapparater, såsom dammsugare, hårtorkar, och blandare, som behöver snabba funktioner. Till skillnad från synkronmotorer, är hastigheten av en universell motor som inte begränsas av de viktigaste drivkällan frekvens och får överstiga en revolution för varje cykel, vilket innebär att routrarna kan vända snabbare än en rotation varje gång de generera kraft. En universell motor kan ha en hastighet på upp till 30. 000 rpm, men det redovisade kapaciteten begränsas av dess borstar och kommutator som begränsar dess användning till en lägre effekt tillämpningen av cirka 1 kilowatt eller mindre.

En universell motor använder sig av en separat rotorlindningen att skapa en ström som gör att rotorn rullar flytta. Rotorn batterier är de delar av motorn som rör sig och vända, vilket skapar energi för att göra motorn gå. Rotorn spolar i denna motor fungerar på ett liknande sätt som en borstad DC motor.

    
    Copyright © 2011 give2all.org