välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är syftet med en flödesvakt?

Postad av : Jan-Olof Stoor

En flödesvakt är en enhet som övervakar flödet av luft, ånga eller vätska. Det sänder en "resa signal" till en annan enhet i systemet, till exempel en pump. Flödet växlar kan indikera att pumpen att stänga av eller sätta på. Några av de vanliga användningsområdena är för pump skydd, för att kyla kretsar skydd och larm för för hög eller för låg flödeshastighet

Du behöver:.
Medicinsk skelett

Använder <.

Ett exempel på vad flödesvakter kan användas för ges av McDonnell Miller, leverantörer av flytande och luftflödet växlar. Vätskeflödet switchar kan användas för luftkonditionering, varmvatten rumsuppvärmning, pumpsystem, vattenkylda utrustning, blandning eller tillsats system, flytande system för överföring, brand sprinklersystem, vattenreningssystem, pool klorering och industriella lasersystem kylvätska. Luftflöde switchar kan användas för rena rum filtersystem, kanal typ värme, avgaser ventilations, lufttillförsel och luftbehandlingssystem.

Flow Definition

Flow: den fysiska rörelsen (hastighet) vätska, gas eller ånga i ett rör som gör att en övergång till aktivera. No-flödet innebär en minskning i hastighet eller ibland Fullständigt upphörande, vilket gör övergången till återgå till den ursprungliga positionen.

Funktion

En flödesvakt kan utföra specifika funktioner baserat på behov. Till exempel kan det stoppa en motor när inget flöde finns, startar en motor när ett flöde är närvarande, avger ett larm när flödet stannar eller stänga av ett alarm när flödet är lämpligt.

Överväganden

För vätskeflöde, är att mäta flödeshastigheten härledas genom att beräkna "den flytande tonanslaget eller förändringen i kinetisk energi", enligt Seil Enterprise Company. "Velocity beror på differenstryck som tvingar vätskan genom ett rör eller kanal. Eftersom rörets tvärsnittsarea är känd och förblir konstant, är den genomsnittliga hastigheten en indikation på flödet. " Flödet måste vara fast beslutna att fastställa flödet växla till den förutbestämda stäng funktionen.

Typer

Enligt Instrumart webbplatsen kan flera olika typer av flödesvakter hittas. En vane-drivs flödesvakt använder vätskan trycka mot en paddel i vätskeflödet. När flödet sjunker under förinställda värden, utlöser det, enligt sajten, "en intern magnetkoppling och mekaniska växlar aktivering spak" som resor växeln. En variabel område flödesvakt använder flera metoder för att aktivera omkopplaren, som har en invändig kolv. Flow kommer i en hamn, skapa påtryckningar mot en magnetisk ÄLSKLING. När flödet trycket når en viss nivå, stängs strömbrytaren. Ett ultraljud (Doppler) flödesvakt är fäst på utsidan av röret. Det använder ultraljudssensorer för att skicka ett ultraljud signal när en förändring i flöde upptäcks. En termisk spridning flödesvakt är en sond som mäter skillnaden i temperatur flytande eller gas som passerar dess avkänningselement och utlöser en signal när en ändring upptäcks.

    
    Copyright © 2011 give2all.org