välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Definitionen av elliptisk bana

Postad av : Jeanette Morales

Alla planeter i solsystemet följa en oval bana runt runt solen, som kallas en elliptisk bana. Som ett resultat, sköter planeter inte ett konstant avstånd från solen under hela sin omloppstid loop: Vid vissa punkter i sin omloppsbana de kommer närmare solen än på andra ställen. I vilken utsträckning en planets omloppsbana varierar från en cirkel kallas dess

Keplers lag om planeternas rörelser

Johannes Kepler, tysk astronom som levde i början 17th century, föreslagit flera teorier om banor planeter runt solen. Keplers första lag om planeternas rörelser anges att "planeternas banor är ellipser, med solen i en av ellipsens brännpunkter. " Även om det finns något i fysikens lagar förhindra en planet eller föremål för den delen, från kretsar runt solen på ett perfekt cirkulär bana, gravitationskraft från andra planeter som kretsar kring solen spelar en roll i omloppsbana varje planet.

fysik

I en elliptisk bana finns det två kontaktpunkter, så kallade "härdar". Båda fokus ligger inom elliptiska ovala, och avståndet från dem båda samman till kanten av ellipsen är alltid samma. I vårt solsystem, bildar solen en av de härdar av planetens elliptiska bana, då de generellt sett ingenting ligger i andra prioriterade ställning. Eftersom solen inte är i centrum för ellipsen, är avståndet mellan en planet till solen förändras alltid.

Excentricitet

banor flesta planeterna, om de skulle visas på papper, inte skulle vara uppenbarligen en elliptisk form. I vilken utsträckning en planets omloppsbana avviker från en perfekt cirkel är känd som sin excentricitet. De flesta planeter i vårt solsystem har mycket små nivåer av excentricitet i sina banor. Pluto är dock annorlunda. Av alla planeterna har den största excentricitet i sin bana, kretsande solen i en avgränsad oval form när de plottas på papper.

Hyperboliska Orbit

I motsats till elliptisk bana, inte ett objekt i hyperbolisk bana inte göra ett fullständig krets av en planet. En asteroid kan vända sig till solen, till exempel med tillräcklig hastighet för sin bana endast vara böjda av solens gravitation men inte fångas i en komplett bana. Dessa typer av bana grovt kan illustreras som en bokstav C eller U, med solen i mitten och meteoriten efter form av bokstaven.

Spiral Orbit

Om en asteroid skulle närma sig solen utan tillräckligt energi för att skapa en hyperbolisk bana kan det hamna i en spiral bana, annars känd som en effekt omloppsbana. I detta fall sin brist på energi eller hastighet när de närmar sig solen inte ger den tillräckligt med kraft för "sling-shot" bort från solen, vilket ledde istället till kurvan i solen på en spiral sätt.

    
    Copyright © 2011 give2all.org