välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Hur konvertera watt till kilowattimmar

Postad av : Magnus Ekblad

Watts är enheter av makt, som ofta används för att beskriva energiförbrukningen av elektriska apparater. Den kilowattimme enhet uttrycker elanvändningen över tiden. Denna enhet kombinerar både effekt (i kilowatt) för en viss produkt och hur länge (i timmar) anordningen har använts. Alla elbolag använder kilowattimmar för fakturering

Du behöver:. .
Calculator


1
Läs effektförbrukning i watt av en elektrisk. enheten. Detta värde är ofta skrivna på själva produkten (till exempel på glödlampor) eller ges i en manual.
2.
Dela watt med 1. 000 för att konvertera strömvärdet till kilowatt. Till exempel, om en lampa har två 75 watts glödlampor, strömförbrukningen är 75 x 2 /1000=0,15 kilowatt.
3.
Mät eller uppskatta hur lång tid (i timmar) på enheten har arbetat. Till exempel är lampan på i sju timmar per dag, alltså 7 timmar x 30 dagar=210 timmar per månad.
4.
Multiplicera kilowatt med tiden (i timmar) för att beräkna kilowatt -timmar. I vårt exempel är kilowattimmar 0,15 x 7=1. 05 kilowattimmar (per dag) och 0,15 x 210=31,5 kilowattimmar (per månad).

    
    Copyright © 2011 give2all.org