välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Syftet med konkava speglar

Postad av : Ulf Friberg

Enligt Florida State University-Molekylär Uttryck hänvisning webbplats, den tidigaste människan speglar tillkom i Egypten år 1900 f Kr. Samspelet mellan ljusstrålarna och polerade ytor skapa reflekterande effekter som speglar. Samma effekter tar på ett helt nytt perspektiv när spegeln yta tar konkav form

speglande reflex

Bilderna ögon ser är resultatet av ljusvågor reflekteras av objekt i miljön. Speglar är gjorda av mycket reflekterande material som har polerats. Detta orsakar ljusstrålar som träffar en spegel yta att reflektera tillbaka ut. Enligt Florida State University, när ljusstrålar studsa av ett objekt placeras framför en spegel, reflekterar spegeln en bild av objektet. I fråga om ett konkav spegel, blir den reflekterade bilden skev eftersom spegelns yta är krökt.

Speglar

Enligt Florida State University, ljusstrålar studsa en spegel yta enligt lagen av eftertanke, där det står De studsar eller reflektera i en vinkel snarare än rakt ut. Denna vinkel av eftertanke påverkar hur bilden visas i spegeln. Till skillnad från den plana ytan på ett vanligt hushåll spegel, konkava speglar kurva mot bildkälla. Som en följd av skål-liknande form av ytan koncentrat eller "samlar" något ljus som träffar spegeln.

Funktion

Syftet med en konkav spegel ligger i dess förmåga att koncentrera ljusstrålar. Effekten av koncentrerade ljusstrålar kan skapa en större bild än vanligt. Den reflekterade bilden är en ny inriktning av den böjda spegelns yta. Den resulterande eftertanke tycks öka på grund av det reflekterade ljuset strålar konvergerar vid den punkt där bilden kommer i fokus. På grund av sin form, kan konkava speglar kasta olika typer av reflektioner beroende på objektets storlek och dess avstånd från spegeln.

Light

förmåga konkava speglar för att koncentrera ljuset strålar gör dem särskilt effektiva på att samla in och intensifiera ljus inuti en svag eller mörk miljö. Dessa effekter beror på den geometriska utformningen av kurvan där i mitten av kurvan, eller skål sitter på samma avstånd till varje punkt på spegeln yta. Denna geometriska design i kombination med lagen om reflektion kan leda ljusstrålar att avspeglas i en mycket fokuserad och koncentrerad stråle.

Använder konkava speglar används i apparater som strålkastare reflektorer, tandvård verktyg, rakning speglar och teleskop. På grund av sin böjda form, kan dessa speglar har olika användningsområden. Avståndet till ett objekt från spegeln kan avgöra vilken typ av bild reflekteras från en konkav yta, enligt Florida State University. Detta kan göra en bra förstoringsglas enhet (som en badkar) när ett objekt på nära håll. Deras förmåga att koncentrera och fokusera reflekterade strålar kan också ge korrekt skildringar av objekt som är långt borta, vilket är fallet med teleskop.

    
    Copyright © 2011 give2all.org