välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Varför tar kemiska reaktioner rum?

Postad av : Jonathan Nyberg

Kemiska reaktioner är en del av livet. Utan specifika reaktioner inträffar mellan kemikalier på en minut för minut, kunde livet inte existera. De kemiska reaktioner som sker regelbundet i växter natur hjälp att växa och bladen till grönt-för att inte tala hjälper dig smälta din lunch

Vad är en kemisk reaktion?

En kemisk reaktion sker när banden mellan atomer i en förening paus, och atomerna ordna sig med atomer från en annan förening där obligationerna har brutit. En kemisk reaktion kan uppstå spontant som ett resultat av en gynnsam energi förändring i närvaro av andra atomer. Obligationer tenderar att bildas i de mest stabila konformation. Kemiska reaktioner kan uppträda på egen hand eller med hjälp av ett enzym eller energikälla

typer av kemiska reaktioner

Enligt Virginia Tech University Institutionen för kemi, fyra huvudsakliga typer av kemiska reaktioner förekommer:

sammanfattande rapport. I en syntes reaktion, två element kombineras för att bilda en förening. Många typer av synteser reaktioner finns, ett av de vanligare kombinerar en metall och en icke-metall, t. ex. natrium (Na +) och klorid (Cl-), för att bilda natriumklorid (koksalt).

nedbrytning. Motsatsen till en syntes reaktion uppstår en sönderdelning reaktion när molekyl som bildas i en sammanfattande reaktion bryter ner i dess beståndsdelar. Ett vanligt sätt att bryta ner ett sammansatt skall gälla värme.

ersätter. Byte sker när en mer aktiv metall tar plats i en mindre aktiv metall eller andra element. Ju högre aktivitet gör att den nya föreningen stabilare.

Ionic Reaction. Detta sker i regel i en vattenlösning mellan två olika föreningar. Var och en av de föreningar (som består av minst två element) kommer att "byta element" med den andra föreningen och bildar två nya föreningar.

Kemiska reaktioner ger energi

En av de vanligaste kemiska reaktioner i kroppen producerar energi för dina celler. En molekyl av glukos går genom en lång rad åtgärder för att skapa adenosin triphospate (ATP), energi molekyl av din kropp. Kemiska reaktioner fortsätter att bryta ner denna molekyl till användbara delar, som sedan pendlade bort för att skapa ATP. Utan dessa kemiska reaktioner för att bryta ner glukosmolekyl skulle det vara mycket svårt att generera ATP för energi.

Varför kemiska reaktioner sker?

Vad är meningen med allt detta atomära ombildning i kemikalier och föreningar? Varför inte atomer bara stanna kvar? Gibbs fria energi som avgör om en kemisk reaktion kommer att fortsätta spontant. Gibbs fria energi ekvationen tar hänsyn entalpi, entropi och temperaturen på ett reaktion. Om en Gibbs fria energi Resultatet är större än noll, kommer reaktionen i omvänd av den riktning som skriftliga. Med ett resultat lägre än noll, kommer reaktionen gå framåt som skriftliga.

Andra faktorer

Samtidigt som Gibbs fria energi ges en lärobok uppfattning om en reaktion kommer att ske, beror denna ekvation på lika mängder av alla reaktanter. I naturen, och i alla biologiska system, kan beloppen av reaktanter varierar kraftigt. I en situation där en reaktant blir frånvarande eller minskas, detta kallas "hastighetsbegränsande steget. " I en positiv reaktion, när det hastighetsbegränsande reaktant dyker upp kommer reaktionen att ske förrän det reaktant är förbrukad.

    
    Copyright © 2011 give2all.org