välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

african blomma identifiering

Postad av : Magnus Ekblad

Vissa afrikanska blomma arter, till exempel afrikanska prästkragar, finns över hela världen. Andra arter är dock mindre kända. Ett överflöd av blomning örter, aloe plantor, orkidéer och liljor är gemensamma för Afrika. Många kan användas i medicinskt syfte och andra är kända för sin skönhet. Regionerna i Afrika är frikostig med blommiga rikedomar

Blommande örter

Djävulens tagg är en ört med avslutande stjälkar och spetsiga blad. Dess trumpetformade blommor är en rosa lila. Däremot kallas en annan ört lågan Lily har blanka blad med slingrande tips som curl i närliggande buskar för stöd. Dess blommor varierar från gulgrönt till klarröd med marginaler på gult. Den vilda fingerborgsblomma är en hög årlig ört med blad som är spetsiga som djävulens Thorn, men har tre lober. Blommorna är blekrosa eller vita.

Typer av Orkidéer

Afrikanska orkidéer växer på marken, fäst i ett träd eller på klippor. Marken eller markbundna orkidéer är de vanligaste och njuta av skogens golv, savann eller gräsmark. Trädet orkidéer är knutna till barken på en buske eller ett träd, men är inte parasitära. Epilithic eller lithophytic orkidéer frodas på en stenig livsmiljö.

leopard orkidé ankare på en trädgren, ofta i fullt solljus. De doftande, gula blommor, ibland med bruna fläckar, blommar från augusti till september.

Gemensamma afrikanska Liljor

Den afrikanska lilja växer med långa stjälkar med flera trattformade blommor. Bladen är tjocka, mörkgröna och svärd-formade. Det finns många varianter, några med vita eller lila blommor, och andra med mönstrade blad.

Blommorna i impala lilja vanligtvis visas i juli, men kan också blomma så sent som mitten av september. Blomman är ca 2 inches över.

River Crinum, å andra sidan är ett mer robust lilja med snö vit eller blekt rosa, klockformade blommor blommar på försommaren.

Aloe

De flesta arter av aloe känns igen på långa, taggiga gröna blad. Den tunna blommor som växer på långa stjälkar färgas orange, gult och rött.

Krantz aloe har många stjälkar med tjocka, skarpt tandade, gul-gröna blad och en saftig, gul slemmiga SAP. Den Lebombo aloe, å andra sidan, är en kort skaft aloe. Den smala, rem-liknande bladen är blekgröna eller tegel-färgade. Den höga och enda stam berg aloe träd funktioner köttiga, blågrå blad, med små taggar. Men även innehåller en gulaktig, som slemmig SAP

intressanta fakta

sav lembombo aloe, anges på Kruger Park hemsida, har använts för att behandla sjukdomar mage i många århundraden.

tre afrikanska blommor har lilja i sina namn, men ingen hör till den sanna liljefamiljen. Bush lilja, Calla Lily och pensel lilja är perenner, var och en representerar en separat blomma familj, enligt Greennature. com.

    
    Copyright © 2011 give2all.org