välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

batteri utveckling för elbilar

Postad av : Annika Hultén

Den kraftiga uppgången i oljepriset under senare år har den pessimistiska utsikterna för framtiden för världens oljeförsörjning och bidraget av växthusgaser till atmosfären av de bensindrivna förbränningsmotorn visat på behovet av alternativ. Hybrid el-och allt-elbilar erbjuda ett alternativ till olja, men för detta alternativ att vara genomförbara, förbättringar inom batteriteknik kommer att bli nödvändigt

nickel-metallhydrid (NiMH) batterier

NiMH-batterier liknar nickel-kadmium (NiCad) batterier, men använder en väte-absorberande legering för en anod i stället för kadmium. De används i elhybridbilar, men har flera brister. I sitt 2007 vittnesmål inför den amerikanska senatens energiutskott, ordförande för Advanced Automotive Batteries, Menachem Anderman, påpekas att batterier som används på elhybridbilar stå för 25 och 75 procent av ökningen i vikt, volym och kostnad jämfört med konventionella bilar. Förutom sin storlek och kostnad, deras tillförlitlighet, livslängd och seghet finns kritiska faktorerna för framgång eller misslyckande av elfordon.

Anderman sade också att praktiskt taget alla fordon med måttlig till betydande hybridisering använda nickel- metallhydrid (NiMH) batterier. De har visat sig vara en pålitlig kraftkälla, men har betydande begränsningar: måttlig verkningsgrad för energiomvandling, förkortas livet med hög urladdning cykling och försämrad prestanda vid höga och låga temperaturer. De är också dyra, med batteriet för 2007 hybrider kostar från $ 600 till $ 3. 000 styck.

Litiumjonbatterier

Enligt Isidor Buchmann, VD för Cadex Electronics, litium-jon-batterier är de mest lovande och snabbast växande batteriteknik i ögonblicket. De tar ut mer effektivt än NiMH-batterier och kan leverera mer energi per viktenhet. Det återstår problemen med att använda dem för elektriska fordon, dock. Mr Anderman citerar "ovänligt fel lägen" och högre kostnader, medan MrBuchmann påpekar omognad av tekniken.

Den amerikanska Advanced Battery Consortium, en gemensam insats av den amerikanska Department of Energy, bilindustrin och utvecklare batteri har övervakat framstegen för att övervinna litium-jon-begränsningar. Mr Anderman menar att i framtiden lithium-ion kan bli batteriet i valet för elfordon.

Vanadin Bromide Redox Flow Batteri

Enligt Centrum för energi och utsläpp Technologies, en privat investering och tjänsteleverantör, uppfinningen av vanadin bromid redox flöde batteri av australiensiska professor Maria Skyllas-Kazacos vid University of New South Wales är en av de största förnybar energi genombrott av det nya seklet. Det nya batteriet kan laddas tusentals gånger utan någon försämring i prestanda, och dess effektivitet för att lagra och frigöra el väntas nå 80 procent. Uppfinnarna tror att detta batteri kommer att vara lönsam för elbilar i framtiden.

Investeringar i Battery Technology

I 202C den amerikanska regeringens stimulanspaket flikar 2 miljarder USD batteri forskning och tillverkning. I april 2010, tillbringade General Motors 8 MUSD till dubbla storleken av dess amerikanska avancerad bilbatteri laboratorium.

Överväganden

Medan bränslecellsbil tekniken är lovande, elektriska fordon har fördelen av en befintlig leverans infrastruktur. Det skulle ta år att upprätta ett nätverk av tankstationer för vätgasdrivna bränsleceller, men elnätet är redan där.

    
    Copyright © 2011 give2all.org