välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

cool vetenskapsmässa experiment idéer

Postad av : Annika Hultén

Varje år, skolor firar vetenskap dag där hela elevkåren och lärarna fira vetenskap. De flesta skolor har en vetenskap rättvis under vetenskap dagen. I den vetenskapliga mässan kommer studenterna att kunna visa upp olika experiment som får intresse elever och lärare. Det finns många olika experiment men de andra kalla typiskt få utmärkelser.

solugn

För denna vetenskap rättvis experiment materialet är en pizza box, aluminiumfolie, svart konstruktion papper, genomskinlig plast som täcker, giftfri lim och ett sugrör. Idén till detta experiment är att laga mat med en sol ugn tillverkas av de material. Stick ett ark med aluminiumfolie på undersidan av pizzan lock. Skär ett skikt av plast som täcker och sträcker den över pizzakartongen att fungera som ett täcke för rutan. Limma annat blad av aluminiumfolie på botten av pizzakartongen och sedan tejpa svart konstruktion papper över att på botten av pizzakartongen. Detta avslutar sol ugnen. Test för att se om försöket fungerar. Få lite marshmallows och placera dem på plasten täcker. Öppna fliken på pizzakartongen täckt med folie, propping upp det med ett sugrör, och låta solen att strejka folien och studsar den på marshmallows. Titta på när marshmallows långsamt börjar koka.

Salt Volcano lavalampa

En lavalampa är den coola lampan från retro era. Gör en salt lampa vulkan lava för vetenskapen rättvist att imponera studenter och lärare. De material för detta experiment är en klar glasflaska, salt, vatten, vegetabilisk olja och lite karamellfärg. Häll ca 3 inches hög av vatten in i glasbehållare. Lägg ungefär en tredjedel kopp vegetabilisk olja i glasbehållare. Se när oljan lägger sig och skiljs från vattnet. Tillsätt några droppar karamellfärg i den färg du vill ha. Strö lite salt i behållaren och titta på när oljan går till botten av behållaren. Tillsätt mer salt för att upprepa förlisning olja. Detta experiment handlar densitet av de ämnen som används.

Egg in a Bottle

Den här coola science projekt fungerar som magi. Vetenskapen ämne för detta är studier av lufttrycket. De material för försöket är en hårdkokt ägg, en glasflaska och tändstickor. Ta bort skalet från hårdkokt ägg. Ställ flaskan på ett bord. Tänd en tändsticka och släpp det inne i flaskan. Placera snabbt hårdkokt ägg över munnen på flaskan efter att tappa matchen. Se när ägget sjunker in i flaskan. Värmen från matchen skapar lufttrycket inuti flaskan och detta suger ägget inuti.

    
    Copyright © 2011 give2all.org