välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

definitionen av en makt motstånd

Postad av : Jonathan Nyberg

Elektriska kretsar använder många olika hjälpmedel för att reglera och styra flödet av el. En av de mest enkla och mest viktiga komponenter till elektriska system är kraften motstånd. Motståndet styr hur mycket el strömmar genom kretsarna. Olika typer av resistorer används för särskilda ändamål

Definition

effektmotstånd kallas så eftersom den motstår den elektriska ström som passerar genom den. Allt material har en inneboende elektriskt motstånd. De metaller som används för att göra motstånd har specifika motstånd egenskaper som tillverkarna skapar för att bromsa flödet av ström. Den nuvarande förlorar energi när den passerar genom motståndet och kommer ut på andra sidan med en lägre spänning behövs för att driva kretsarna väntar utanför.

Energi Flow Process

All elektrisk ström passerar som en elektrisk laddning mellan elektroner av atomer. I material med låg resistans, elektronerna i atomerna flytta energi lätt, joniserande och sedan flytta för att fylla luckor i positivt laddade material. Material med hög resistans egenskaper har atomer med elektroner som är mer inert och inte röra sig lika lätt. Elektrisk ström absorberas och sedan skingras genom dessa atomer som ett litet antal elektroner rör sig.

Värme och ljus

Den energi som motstånd avger när de sakta ner elektrisk ström beror på vilken typ av motstånd. Mest motstånd avger energi som värme. Om motståndet är starkt och måste försvinna en stor mängd spänning, är en kylfläns ofta nödvändigt för att hjälpa avleda värmen som den producerar. Några resistorer, mest känt i glödlampan, används för att ge ljus och värme.

Främsta användningsområden

Motstånd används typiskt i applikationer som kräver elektricitet för att ändras till en annan form för att används. Till exempel är resistorer används med givare för att omvandla elektriska signaler till ljud. Effektmotstånd används oftast för att reglera själva makten, dock, och begränsa mängden energi som kan gå över i digitala kretsar eller små motorer som den nuvarande inte skada de elektriska delarna.

Motstånd Symboler

Symbolen för resistor skiljer bygger på ursprungsland. I Europa är den gemensamma symbolen ett batteri-formad, rektangulärt block med linjer dragna på både toppen och botten. I USA och Japan den symbol som används är en enda som sicksack fram och tillbaka flera gånger innan uträtning ut igen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org