välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

den hognose ormens kost

Postad av : Jan-Olof Stoor

Tre separata och distinkta arter av ormar hognose --- östra, södra och västra hognose orm-förekommer i Nordamerika. Den reptil, känd för sin förmåga att spela död när den känner sig hotad, är ett rovdjur, liksom alla ormar, och livnär sig på en mängd små varelser. Den hognose ormen växer till maximal längd av 2 meter och det är ingen fara alls för människor, trots aggressivt beteende uppvisar när faran är nära

hognose Diet

Västra hognose orm finns i Texas norrut genom Dakotas och i södra Kanada. Denna typ av hognose ormen har en mycket mer varierad kost än dess östra släktingar, som livnär sig främst på grodor och paddor. Västra hognose orm, som är verksamt främst i den tidiga morgonen och återigen i slutet av eftermiddagen, äter paddor och grodor som dess kusiner gör. Det kommer dock också att jaga, fånga och äta små gnagare som möss och några fåglar, ödlor och ägg av andra reptiler som man upptäcker begravda i sand och jord.

funktioner

hognose ormen kommer att jaga mat genom att böka igenom marken och löv med hjälp av dess UPPNÄSA, som ger hognose ormen dess namn. Dessa ormar har utvidgat tänder som finns i bakre delen av munnen. Tänderna tjäna mot punktering och tömma grodor och paddor och biologer tror att ormen kan injicera mycket mild gift i sitt byte att göra det lättare att övermanna och sedan konsumera.

Captive Diet

hognose orm i fångenskap normalfallet finns på en diet av möss, som att mata det paddor kan bli lite problematiskt. Tricket dock enligt Long Island Herpetologiska Förening, är att få en att acceptera möss istället för paddor. Eftersom ormar jagar genom att följa doft, kan du gnida en död mus mot en död eller levande padda för att få musen ta på doften av padda. Detta ofta lurar hognose orm äta musen och villkor som att äta möss från och med då. Västra hognose ormen är den mest populära av de tre som husdjur, eftersom möss är ofta på sin diet till att börja med i det vilda.

Betydelse

Alla hognose ormar är viktiga bidrag till deras ekosystem och du bör lämna den ensam när de möter den i det vilda. I öst och syd, hognose ormen hjälper till att hålla bestånden av de groddjur på hanterbara siffror. I väst gör västra hognose ormen samma och äter sin andel av gnagare. I sin tur hognose ormen är en del av kosten för större varelser som skunkar, ugglor, hökar, tvättbjörn och opossum.

Missuppfattningar

hognose ormen har smeknamnet i vissa regioner i USA och Kanada, särskilt i öst, av PUFFORM eller sprids huggorm. Ormen kommer att reagera på ett hot genom att utvidga huden nära halsen och huvudet utåt på samma sätt som en kobra i ett försök att skrämma en fiende. Ormen kommer att väsa och falska bitande innan man slutligen rulla runt och spela död. Detta agerande leder till missuppfattningen att ormen är aggressiv och giftig, orsakar dåligt informerade människor att döda den.

    
    Copyright © 2011 give2all.org