välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur som lever i den klippiga öknen

Postad av : Jonathan Nyberg

Öknar kan indelas i tre grupper. Varma och torra, kust-och svalare och halvtorra. Varma och torra öknar är mestadels består av sand och klippor. De djur som lever dessa öknar anpassa sig till sin omgivning: s extrema temperaturer och klimatförhållanden.

Baktriska Camel

baktriska kameler är en utrotningshotad art av kameler finns i varma och torra öknar i Central-och Östasien. De har två pucklar på ryggen där de lagrar fett, vilket gör att gå utan vatten under lång tid även i svåra förhållanden öken. De baktriska kameler har tjocka, lurviga pälsar som hjälper dem att uthärda drastiska temperaturförändringar. Dessa kameler, precis som sina arabiska släktingar, knappt svettas, vilket hjälper dem att bevara vätskor för lång tid. De har tjocka ögonfransar och buskiga ögonbryn för att skydda sina ögon. De har massiva trampdynorna, som hjälper dem strövtåg i steniga och sandiga öknar utan att sjunka under sin egen vikt. Dessa kameler finns i öknarna i Mongoliet och Kina.

Gecko

Geckoödlor är medelstora ödlor finns i varma, torra öknar i Australien. Gecko-flöden oftast på små spindlar, kackerlackor och ännu mindre geckoödlor. De jagar på natten, men under dagen kommer du ofta hitta dem vila under klippskrevorna. De har inga ögonlock och använda sina tunga för att rensa damm från deras ögon. Typer av öken geckos inkluderar leoparden gecko, västra banded gecko, fett-tailed gecko och Centralamerika banded gecko. Dessa geckos är vanligen insektsätare, även om de också innehålla kött och örtartade material i sin kost.

Skallerormar

Skallerormar finns i en mängd arter och lever i klippiga öknar. De tenderar att göra hål i marken att bo i, även om de också gillar att sitta i skuggan av klipporna. Dessa ormar har en kluven tunga som "flicks" upp och ner. Tungan är som deras radar, i att den känner vad som är omkring dem genom partiklar i luften. Skallerormar har inte yttre öron-de plockar upp vibrationer genom kroppen muskler, som skickar ljud genom deras käkben till sina internt placerade öron. Dessa ormar är till stor del finns i sydvästra ökenområden i USA. Skallerormar är köttätande och äta smågnagare, ödlor, små kaniner, råttor och möss. De har ofta jagar på natten och hellre svälja sin mat helhet snarare än tuggar den. Dessa giftiga ormar har en mycket bred och triangulära huvudet och kan leva i 20 till 30 år i fångenskap, i naturen deras förväntade livslängd är kortare grund av sjukdomar eller att dödas av bytesdjur.

    
    Copyright © 2011 give2all.org