välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

effekterna av surt regn på dammen alger

Postad av : Magnus Ekblad

Termen, surt regn, är inte ny. . Den användes först år 1872 för att beskriva effekterna av sura nederbörden på ligger skogar vindriktning från industrin. Rapporter om skogar som skadats av surt regn ökat som växte i Skandinavien och Nordamerika under 1960 och 1980. Forskarna fann också att akvatiska resurser som sjöar och dammar illa effekterna av surt regn tillsammans med växter såsom damm alger. Effekter på dammen alger beror dock på vilken typ av alger och i vilken grad en damm är förorenat.

pH

Surt regn existerar på grund av utsläppen från fossila bränslen, som innehåller svaveldioxid, kväveoxid och andra föroreningar. Dessa gifter kombineras med fukt i luften i en kemisk reaktion som leder till surt regn. Solljus ger den nödvändiga värmeenergin till bränsle reaktionen. Surt regn sedan faller till marken, vilket skapar negativa miljöeffekter i dammar och andra ekosystem genom att minska pH-nivåer.

Direkt Förorening

Vissa former av damm alger är särskilt sårbara för effekterna av surt regn. Alger kan encelliga eller flercelliga organismer. Dessa organismer inte har ett nätverk av ledande vävnad som att transportera vatten och näringsämnen. Snarare är de beroende av sina vattniga miljö att utföra denna uppgift. Därför, om dammen vattnet är förorenat av surt regn, kommer det att sluta snart upp i dammen alger.

Vattenkemistudier

Surt regn effekter kan inkludera en snabb dö-off av damm alger, särskilt de mer känsliga alger arter. De negativa effekterna kaskad därifrån. Höga nivåer av algerna dör-off förorsaka en explosion i damm bakterier. Dessa bakterier påbörja processen med att bryta ner dött organiskt material, med upp dammen förråd av löst syre. Den låga nivån av löst syre i kombination med ammoniak från anläggningen fördelning skapa giftiga, sura miljöer. Dammen är inte längre kunde stödja någon anläggning eller djurliv, inklusive alger.

Minskning av konkurrensen

Märkligt nog kan vissa arter av alger som faktiskt trivs, åtminstone för en tid, på grund av effekterna av surt regn . De sura förhållanden som surt regn skapar kommer att orsaka en minskning av andra damm organismer såsom blötdjur och fisk. Eftersom dessa siffror droppe, så även gör ätbeteende av dessa organismer. Alger, som annars skulle sluta som mat, föröka sig. Så länge det sura förhållanden råder kommer att populationerna av dessa former av alger fortsätter att öka.

    
    Copyright © 2011 give2all.org