välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemgjord batteri för en lampa

Postad av : Camilla Näslund

Go Green med citron makt och omvandla citrusfrukter till grundläggande batterier. Lemon batterier håller tillräckligt med kraft för att slå på en glödlampa eller makt en väckarklocka. Bygga hemlagad batterier innebär en viss grundläggande kunskap om elektriska strömmar och elementära vetenskap. NASA: s hemsida rekommenderar detta projekt för elever i årskurserna fyra till fem. En enkel batteri kräver endast en citron, även om många citroner kan kopplas till att skapa ett mer kraftfullt batteri cell. Att göra citron batterier är en utmärkt metod för att undervisa elever om elektriska strömmar.

Du behöver:
Citroner
. Lampa eller ljushållaren.
Kniv.
Hammer.
Kopparremsan.
Zink band.
Koppar ledningarna.
Penny naglar.
0.
2 volt glödlampa.
Järn (tillval).
Nickel (tillval).


1.
Rulla citron flera gånger i handflatan för att stimulera citrusjuicer. Skär en skåra ungefär två centimeter lång i citron. Klipp ytterligare två centimeter springa parallellt med det första skåran.
2.
Hammer en liten spik hål i ena änden av koppar och zink band. Tryck kopparremsan i en av spalterna skär på ovansidan av citron. Tryck zink band till de andra springa.
3.
Loop koppartråd genom hålet stansas i varje metallband. Tvinna änden till kabeln runt kroppen av tråd för varje del. Detta hjälper säkra kopparledningar.
4.
Vrid glödlampan i lampan eller ljushållaren. Lägg en av koppartråden in i terminalen på ljuset lamphållaren. Vrid tråden att säkra det på plats.
5.
Tryck på lösa tråden till den öppna terminalen på ljushållaren. Detta avslutar den elektriska kretsen och bör driva glödlampan.
6.
Experimentera med olika sätt att öka den el som följer av citron genom ledningarna. Använda ytterligare koppartråd för att fästa ytterligare citroner för att bilda en multi-citron drivs battericell. Prova att stänga av zink och koppar remsor för nickel eller järn för att se hur detta påverkar elektrisk ström.

    
    Copyright © 2011 give2all.org