välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hemlagad höjdmätare

Postad av : Charlotte Wannberg

Höjd kan mätas med instrument som kallas en höjdmätare. Detta är ett viktigt instrument som kan handdator-för användning av bergsklättrare till exempel-eller finns på ett instrument panel, såsom på ett flygplan. Höjd har en direkt effekt på barometertrycket, vilket är vad en höjdmätare åtgärder, liksom mängden syre i luften. Du kan göra din egen hemmagjorda höjdmätare med enkel produkt att visa hur instrumentet fungerar

material och konstruktion

För att göra en hemmagjord höjdmätare. , behöver du inte någonting annat än några hushållsartiklar. En enkel juice flaska som är det viktigaste organet för enheten. Övriga poster inkluderar 2 meter av genomskinlig plast slang, gummi cement, röd karamellfärg, 1 centimeter snöre, rutat papper, en remsa av papp, en linjal, sax, Pipett och vatten.

Använd sax göra ett hål i saften flaskans kapsyl, och trä plaströr genom att hålet ungefär fem inches. Täta slangen till korken med gummi cement. När slangen är böjd i en triangel och knyts till flaskan, limma en bit rutat papper på sidan av flaskan. Tejpa röret till en annan bit rutat papper nära botten av flaskan där botten av slangen löper längs behållaren.

Blanda 1 eller 2 droppar av vatten med röd karamellfärg och använd pipetten att lägga in den i röret. Detta kommer att utgöra en liten klump i röret. Form i handtaget med papp, som är vikt på längden, och kör strängen från kartong på handtagen på flaskan. Det är hur du kommer att hålla enheten, eftersom hålla flaskan kommer att orsaka kroppsvärme att byta höjdmätare avläsningar.

Experiment

Ta hemgjord höjdmätaren till olika nivåer av ditt hus. Nivån på vattnet blob kommer att förändras bara på skillnader i barometertryck från en våning till nästa. På denna enhet kan du mäta de förändringar som där fläcken linjer med linjerna rutat papper. Den nivå som kommer att förändras med 12 grader i grafen papper genom att gå från marknivå att en tiondel våningen i en fastighet.

Skillnaden mellan lufttrycket i och utanför flaskan gör att förändringar i hemgjorda höjdmätaren avläsningar. När det på en lägre höjd, som i en källare, är lufttrycket högre utanför än vad det är inne i flaskan. Trycket pressar luft genom röret och ändrar position i vattnet, som ska flytta till höger. Lufttrycket är större inne i flaskan på högre höjder, och luften kolumnen trycks upp genom röret och indikatorn bör gå åt vänster. Varje gång, utjämnar detta trycket både på insidan av burken och utanför, vilket tyder på att provaren en förändring i lufttrycket.

    
    Copyright © 2011 give2all.org