välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är akvamarin skapas?

Postad av : Jonathan Nyberg

En gång trodde att skydda sjömän från stormarna och havsdjur, är akvamarin mars Birthstone och är en värdefull sten. Akvamarin har mycket få brister, och bryts över hela världen. Traditionellt använt i smycken är akvamarin finns i USA, Asien, Brasilien och Afrika. Aquamarine kan hittas där kvarts, fältspat, muskovit och kvarts också finns

Kemisk sammansättning

Aquamarine är kemiska beteckningen är Be3Al2Si6O18. Aquamarine består av beryllium, aluminium, kisel och syre. Spår av järnjoner, både Fe2 + och Fe3 +, finns i akvamarin, och det är där stenen får sin blå och grön färg. Aquamarine kallas beryllium aluminiumsilikat mineral på grund av dess kemiska sammansättning. Beryllium är en mycket sällsynt inslag, enligt GemstoneEducation. com, och på grund av dess sällsynthet är akvamarin en mycket värdefull sten.

Kylning

För miljoner år sedan, vid jordens skapelse, flöt magma fritt under jordskorpan, enligt PaleoLands. org. Eftersom jordskorpan svalnat från 1. 112 grader Fahrenheit, bildas kristaller i marken, enligt GreatMining. com. Dessa kristaller blev akvamarin, diamanter, granater och många andra värdefulla stenar. Den typ av sten som skapades berodde på elementen som finns i stenen, smutsen och magma.

Läge

Aquamarine finns i granit. Som jorden svalnat granit spruckna och skapat hålrum. Den magma strömmade in i dessa sprickor och springor och skapat akvamarin. På grund av hur den skapades, skapade stora sprickor stora bitar av akvamarin, och stenar som väger över 200 pounds har hittats i granit.

Crystal

Aquamarine har en sexkantig kristallstruktur, enligt MineralMiners. com. Det innebär sex atomer hänger nära samman i ett plan, men dessa plan kan staplas på varandra. Akvamariner är prismatiska kristaller med vertikala spår, och kan planas eller avlånga. De är av den klass cyclosilicates, som uppstår när det finns fyra syreatomer till en kisel atom, och en syreatom är kopplad till en kisel, men de andra syreatomerna inte. Detta skapar en hård, tabellform, enligt Minerals. net.

Heat

När akvamarin värms upp över 750 grader Fahrenheit, den blå färgen blir djupare och rikare. Uppvärmning akvamarin denna temperatur eliminerar järn som ger stenarna en grön eller gul nyans. Den Fe3 + är den gröna färgen nyans, och detta är reducerad till en Fe2 +, som ger den blå färgen.

    
    Copyright © 2011 give2all.org