välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur är torka gjort?

Postad av : Camilla Näslund

Flera faktorer orsaka torka, några naturliga och andra av människan. Medan återkommande torka drabbar många regioner på grund av naturliga, intermittent klimatförändringar, alltför jordbruk och avskogning också påverkar miljön vattenförsörjning och torka orsakar

klimatförändringar

Klimatförändringarna orsakar torka, som forskare Xu Yinlong vid den kinesiska akademin lantbruksuniversitet förklarar. Xu anges att klimatförändringar är ansvarig för 2009 års torka i Kina, som var de värsta på 50 år. Man-made globala uppvärmningen kan vara ett exempel på detta klimatförändringar, enligt reportern Jim Giles i New Scientist, som använder den globala uppvärmningen att förklara vattenbrist i västra USA under 2007.

Cykler med torka

En gång varje eller två decennier, erfarenheter någon viss region en minskning av nederbörden och ovanligt torra förhållanden, vilket ledde till en torka, så vädret forskare vid National Oceanic and Atmospheric Administration observera. Forskarna kallar dem "cykler av torka. " Dessa klimatförändringar kommer och går naturligt, liksom torkan.

Minskning Nederbörd

En brist på nederbörd är en av de främsta orsakerna till torka, vilket framgår av den torkan i Israel under 2008, där nederbörden minskat till mindre än 50 procent av sin normala genomsnittet för regionen . Under tiden, i Kinas 2009 torka, minskade nederbörden med 80 procent. Detta torkar upp reservoarer och lämnar lokala invånare törstig.

Over-Lantbruk

Överdriven jordbruk kan vara svårt på landskapet, vilket resulterar i torrperioder då vatten är en bristvara. Till exempel i Israel 2008 torka, drack konstbevattning upp landets vattenförsörjning, enligt en Belfast Telegraph artikel. Vissa bönder försöker odla växter som inte är inhemska på deras regioner, vilket kräver extra vatten -. Och detta är en bidragande faktor till torka

Avskogning

Avskogning också orsakar och förvärrar torka, som Nick Nuttal av FN: s miljöprogram stater. Nuttal förklarar att träd förse marken med vatten och ge det till floder, som människor foder vatten under torka. Dessutom träd ger vattenånga som kondenseras till regn. Avskogning förstör dessa naturliga processer, vilket gör att floder rinna torr och regn för att minska, vilket leder till torka.

    
    Copyright © 2011 give2all.org