välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur du ansluter batterier till ljuskällor

Postad av : Jeanette Morales

Du kan använda ett batteri som kraftkälla för en glödlampa så du kan ha ljus när du är camping. Så länge spänningen på batteriet matchar spänning på din lampa, kan du koppla upp batterier till ljuskällor utan problem. Hela processen tar några minuter. Du kan även skapa en förnybar energikälla för att driva ditt läger ljus genom att följa instruktionerna i Tips avsnittet nedan

Du behöver:.
6V batteri
. 2 12-gauge wire leder (med krokodilklämmor i båda ändarna).
6V glödlampa.
6V glödlampa uttag.
6V solpanel sippra laddare (om så önskas).
6V laddningsbart batteri (om så önskas).


1.
Clip ena änden av varje leda till en av polerna på din sex-volts batteri så att du har en separat tråd leda faller av positiva (+) och negativa (-) polen på batteriet. Du kan använda valfri storlek batteri, bara se till att din lampa spänningen passas till batterispänningen
2
Placera din lampa i ljuset uttaget. . . Vissa lamphållare kräver att du trycker på glödlampan och vrid den tills botten av lampan "låser" i uttaget. Dessa typer av glödlampor har en utskjutande flik på sin bas. Andra lamphållare liknar vanliga hus uttag där glödlampan är iskruvad.
3.
Vänd uttaget över så att du kan se in i basen. Du kommer att märka att det finns två utskjutande metall flikar i botten av kontakten.
4.
Klipp kablarna från batteriet till flikarna i sockeln. Det spelar ingen roll vilket bly (positiv eller negativ) går till vilken flik, men endast en ledare ska vara knuten till varje flik. Så fort båda leder är anslutna, kommer din lampa tänds.

Tips och varningar


  • Anslut en sol laddare panel sippra till ett laddningsbart batteri genom att fästa positiva och negativa kablarna från laddaren till motsvarande polen på batteriet. Koppla sedan in batteriet till en glödlampa och du kommer att ha ett automatiskt fylls strömkälla för din glödlampa. Se bara till att alla spänningar matchen så en del av systemet inte blir överväldigad av en annan.
  • Använd inte ett batteri som ger större spänning sedan ditt glödlampa är beräknat för eller lampan kommer att explodera.
    
    Copyright © 2011 give2all.org