välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man använder en voltmeter till att fastställa oändligt motstånd

Postad av : Charlotte Wannberg

Infinite motstånd vid en viss punkt i en strömkrets innebär att ingen elektrisk ström kommer fram. Det är en öppning i kretsen, motsatsen till kontinuitet. I syfte att kontrollera för oändliga motstånd är att hitta ett avbrott i en krets, är en plats där nuvarande få inte igenom. En voltmeter mäter potentiella eller tappa spänningen mellan två punkter i kretsen att den ansluter. Om en krets är diskontinuerlig mellan de två punkterna på den krets där voltmetern s leder bifogas kommer voltmetern läs-ändras inte.
1
Ställ din voltmeter till den högsta motståndet inställning eller högsta ohm inställning
. .
2.
Håll klämmorna i luften, från varandra. Om din voltmeter är digitala, kan du se en "1" längst till vänster för att ange oändligt motstånd. Om din voltmeter använder en annan symbol, kontrollera voltmetern s manual för att ta reda på vad det är. Alternativt kan du fästa voltmeter till en kontinuerlig krets och se vad symbolen försvinner från displayen.
3.
Vrid kretsens spänningskälla på.
4.
Fäst klämmorna på voltmetern att den krets på varje sida av var du anser att den nuvarande inte når fram, placerar klämmorna så nära varandra som möjligt. Om spänningen läser är äldre än, säg, 10 procent av den totala spänningskälla, är det troligt all ström passerar genom voltmetern trots dess höga motstånd inställning. För oändligt motstånd, kommer avläsningen mer sannolikt vara nära spänning på energikälla eller "oändligt", vilket de flesta av spänning energi går förlorad vid den tidpunkten.

Om du använder en digital voltmeter (DVM), sedan se om "1" eller liknande för att indikera oändlig resistans, finns kvar. Om så är avbrott i kretsen mellan din klämmor. Om voltmetern lyder "0V," eller på order av 1 procent eller mindre av den totala spänningen, då den nuvarande går framgångsrikt genom den delen av ledaren.

Tips och varningar


  • att läsa om oändliga motstånd i din voltmeter manual, kan du behöva söka efter ordet "kontinuitet" istället för "oändlig motstånd. "
  • digital voltmeter kan ha en funktion kontinuitet tröskel, vilket signalerar när en sträcka av krets har mer än en pre-in motståndet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org