välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar en kortslutning

Postad av : P-O Lennartsson

Beräkning krets beteende under en kortslutning villkor är användbart för att utvärdera om din krets verkligen är kortsluten. Om komponenter är varmt att vidröra eller du hör surrande eller brummande, är det möjligt att en del av din krets är kortsluten. Beräkningar kan komplettera din felsökning
1.
Rita din krets. Separat viktiga komponenter i parallella strömkretsar. För enkelhetens skull ignorera små komponenter som bypass kondensatorer som har liten påverkan på strömförbrukningen eller impedansen i en viss bana.
2.
Lös impedans, Z, i varje parallell väg. Observera att Z=R + jX där R=motstånd, j=kvadratroten av negativ, och X=reaktans, på grund av kapacitans och induktans.
3.
Antag en parallell väg är kortsluten och beräkna impedansen för den kombinerade resterande benen. Lägg impedans i serien. För impedans parallellt, lägg deras inverser och sedan vända summan. Till exempel, om du har impedans Z1 parallellt med impedans Z2, deras sammanlagda impedans Z=1 /(1/Z1 + 1/Z2).
4.
Beräkna kretsens strömmen om den antagna kortsluten vägen är verkligen kortsluten. Använd förhållande V=IZ, där V=spänningen och I=ström. Detta är enkelt för en DC krets, där impedans, Z, minskar till ett motstånd med en nolla X komponent. För en AC krets, beräkna det största värde på I och sedan dela det med kvadratroten av 2 sedan amperemetrar visa rms-värdet.
5.
in en amperemeter mellan strömkälla och laster. Mät strömmen och jämför den med din beräkning. Om den aktuella behandlingen är nära din beräkning, antyder det att en parallell väg är kortsluten.
6.
Upprepa steg 4 och 5 för varje bana tills du bestämma vilken väg är kortsluten eller regel ut ett helt kortsluten väg som ditt problem.

tips och varningar


  • Om du inte hittar ett kort för en parallell ben, kan du upprepa steg 4 och 5 förutsatt att endast en del av en parallell ben är kortsluten. Till exempel, om en parallell ben innebär ett motstånd uppströms till en kondensator, kan du anta att det finns ett kort mellan motståndet och kondensatorn. Då impedansen hos den återstående kretsen är impedansen hos den andra parallella ben i serie med motståndet.
    
    Copyright © 2011 give2all.org