välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar impedansvärdena

Postad av : Jonathan Nyberg

I elektriska kretsar med en växlande elektromagnetiska kraften (EMF), kvantifierar impedans oppositionen mot elektriska flöde som orsakas av motstånd, kondensatorer och induktorer. Kondensatorer skapa motstånd i flödet eftersom de utgör en lucka i kretsens kontinuitet. Varierande strömmen genom induktorer skapar motstånd i flödet genom att skapa ett magnetfält som motsätter sig emf. Impedans betecknas med "Z". Definitionen av motståndet är R=V /I, som gäller för motstånd som bara kretsar. Det kan generaliseras till Z=V /I för kretsar med kondensatorer och induktorer också. Här ", V" är den EMF och "jag" är det nuvarande
1.
Beräkna "kapacitiva reaktans" för kondensatorn genom att ta det reciproka värdet av produkten av frekvens, "u03C9", av EMF och kapacitansen, "C". Beteckna det "Xc". Så, Xc=1 /(u03C9C).
2.
Beräkna "induktiva reaktans" för induktansen genom att multiplicera dess induktans, "L", av frekvens, "u03C9", av EMF. Beteckna det "XL". Därför, XL=Lu03C9.
3.
Summan av motstånd av motstånd i serie och beteckna det med ett versalt "R".
4.
Bestäm impedansen för hela kretsen genom att ta differensen av "Xc" och "XL", kvadrering den, lägga till det i kvadrat "R" och ta kvadratroten av hela den kvantitet. Med andra ord, Z=u221A [R ^ 2 + (Xc-XL) ^ 2].

Tips och varningar


  • Treat motstånd parallellt genom att bestämma deras effektivt motstånd först innan du lägger sitt motstånd med motstånd i serie. Använd formeln 1/Reff=1/R1 + 1/R2 + . . . att hitta effektiva motstånd ", Reff", för motstånd "R1", "R2", och så vidare, som är parallella med varandra. Då behandla värdet "Reff" som om det är motstånd av ett motstånd i serie med de andra, och bara summan dess värde i de andra serier motstånd "motstånd.
  • Treat kondensatorer i serie med formel 1 /CEFF=1/C1 + 1/C2 + . . .
  • Treat induktorer i serie med formeln=Leff L1 + L2 + . . .
    
    Copyright © 2011 give2all.org