välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man beräknar j kopplingskonstanter

Postad av : Charlotte Wannberg

Koppling är en vetenskaplig term som används för att beskriva växelverkan mellan protoner. Kopplingskonstanten J är ett specifikt sätt att uttrycka hur dessa protoner beter sig när denna interaktion sker. När beteendet hos dessa protoner kartläggs på något som kallas ett NMR-spektrum visar diagrammet en serie av toppar och dalar som representerar styrkan i protoner "magnetfält. Avståndet mellan dessa toppar är känd som kopplingskonstanten J.

Du behöver:
Nuclear magnetresonans spektroskopet.
Räknare.


1.
Samla in nödvändig data om molekylen. Du kommer att kräva tillgång till mätningar som visar höjden på molekylens NMR toppar i delar per miljon. Denna information kan endast samlas in med en nukleär magnetisk resonans spektroskopet. Du måste också veta styrkan i NMR spektroskopet i megahertz.
2.
Konvertera varje topp är delar per miljon i hertz. För att göra detta, multiplicera varje topp är delar per miljon av styrkan i NMR spektroskopet. Till exempel, om du hade en topp som uppmättes till 3,632 ppm på ett spektroskop arbetar vid 500 MHz, skulle du multiplicerar 3,632 med 500 för att få 1816 hertz. Detta bör göras individuellt för varje toppar.
3.
Hitta skillnaden i hertz mellan två av topparna. För att göra detta, subtrahera hertz av en topp från hertz av den andra. Skillnaden är kopplingskonstanten J.

tips och varningar


  • spinn av en proton genererar ett magnetfält. Det är det magnetfält som NMR spektroskopet åtgärder.
    
    Copyright © 2011 give2all.org