välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar Louisiana geckos

Postad av : Camilla Näslund

Louisiana enda gecko arter är Medelhavet Gecko (Hemidactylus turcicus), som införts i delar av södra USA från kusterna gränsar till Medelhavet. Denna icke-infödda Louisiana invånare bor i glesbygder i hela staten, främst i närheten av stads-och förortsområden. Även geckos, en typ av ödla, dela många egenskaper med Louisianas inhemska ödla arter, finns det några viktiga skillnader som gör denna art ganska enkel att identifiera.

Du behöver:
Field av Louisiana reptiler


1
Consult ett fält av Louisiana reptiler och amfibier innan du försöker identifiera Medelhavet gecko. . . Louisiana har 14 arter av ödlor, ett fält guide kan ge dig en uppfattning om vad man ska leta efter innan du börjar, samt hjälpa dig att lära dig terminologi i samband med reptiler
2
Lägg märke till storleken och formen på den ödla. Medelhavet geckos ligger generellt mellan 4 och 5 inches i längd, med svansen. Dessa geckos har ganska platt organ och proportionellt stora huvuden.
3.
Märke till ödlan's färg. Medelhavet geckos finns i två färger faser: ljus och mörker. Mot bakgrund fasen, geckoödlor är ljusrosa med mörka fläckar över hela ryggen, den huvudsakliga färgen på geckos i mörkret fasen är mörkt brun eller grå med mörka fläckar. På natten geckos verkar mycket lättare, ofta till synes nästan vita.
4.
Notera ödla svans. Medelhavet gecko har mörka band som lindas runt svansen.
5.
leta efter små, vårtliknande knölar som sticker ut från huden, framförallt längs sidorna och benen på ödla. Dessa är typiska för Medelhavet gecko.
6.
Titta noga på ödlan ögon, om du kan. Ögonen på Medelhavet gecko är mörka med en springa för en elev, som en katt öga. Louisianas andra ödla arter har runda eleverna.
7.
Var uppmärksam på ödlan fötter. Medelhavet geckos har särskiljningsförmåga, tjocka kuddar på tårna som hjälper dem att klättra vertikala ytor.
8.
märker några beteendemässiga ledtrådar om ödlan. Geckoödlor är aktiva på natten och kan ofta hittas på sidorna av byggnader i närheten av armaturer. De kommer också att ibland göra kvittrar eller kaminen.

Tips och varningar


  • För vissa människor kan det vara lättare att fotografera eller skiss ödlan och jämför den på en senare tid för att bilder i ett fält av avgöra om det är ett Medelhavet gecko.
  • Om du är osäker på om en ödla är en Medelhavsområdet gecko, konsultera ett identifieringsnummer eller en lokal herpetologi grupp.
  • Rör aldrig eller trakassera en gecko.
    
    Copyright © 2011 give2all.org