välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man identifierar stenar & kristaller bryts i Utah

Postad av : Stefan Svensson

Varje stat har unika geologiska egenskaper som gör sitt stenar och kristaller, eller mineraler, speciellt. Utah har en rik geologi med stenar och mineral från sandstenar och meteoriter till fulgurites och den sällsynta röda beryll. De metoder som används av geologer och entusiaster rock för att identifiera en sten eller mineral kristall är utformade för att fastställa de särskilda egenskaper av ett stickprov för att hitta sin identitet. Utah Geological Survey och Geology. com har omfattande information tillgänglig för att hjälpa dig att identifiera bergarter och mineraler som du hittar från olika Utah orter.

Du behöver:
Utah berg och mineraler uppslagsbok
. Hand förstoringsglas objektiv.
Syra.
Papper.
Penna.
Streak plåtar.
Rock hammare.


1.
Bestäm om du har en sten eller mineral. Ett mineral är ett enskilt ämne och en sten är gjord av en eller flera mineraler. Om ditt prov har minst två färger eller korn som ser annorlunda ut i konsistens och glans, har du troligen en sten.
2.
Undersök egenskaper mineral eller i varje mineral i din rock prov. Anteckna egenskaperna för färg, strimma, hårdhet, klyvning och kristall form. Den strimma är färgen av mineralen i pulverform som visas när du skrapar en mineral på en strimma tallrik. Mohs skala är en relativ hårdhet skala används för att bestämma hårdheten hos ett mineral. En mineral prov har klyvning om den spricker längs släta ytor när de delas med en hammare. Utah Geological Survey webbplats ger detaljer om dessa mineral egenskaper.
3.
Granska Utah uppslagsbok eller geologi webbplatser för foton och beskrivningar av mineraler som stämmer med de egenskaper som du angett i ditt prov . Det är troligt att du kommer att hitta mer än en potentiell namn för ett prov. Hänvisningen bok eller webbplats kan ge ytterligare information om mineral som du sedan kan testa. Exempelvis Halite och kalcit prover som inte är perfekt utformad ser likadana ut, men Halite smakar salt och kalcit kommer fräsa om en droppe syra droppar på provet
4
använda namnen. . av de mineraler som du angett i ditt prov för att bestämma namnet på din sten. Rocks är en blandning av mineraler som en tydlig struktur. Vissa stenar kan ha samma mineral kombination men har en annan konsistens. Använd Utah referens böcker och webbplatser som hjälper dig att matcha provet måste du känt stenar som bryts i Utah.

Tips och varningar


  • Om du har problem identifiera dina prover, kontakta en lokal geologisk samhälle och frågar om de har en medlem som skulle vara villiga att titta på dina prover.
  • försiktig vid hantering av syra och rock hammare.
  • Använd skyddsglasögon om du planerar att bryta proverna.
    
    Copyright © 2011 give2all.org