välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man kan bli av loppor i ryggsäckar och kläder

Postad av : Annika Hultén

Vandrare, backpackers och andra personer som åtnjuter natur tar ofta hem oväntade gäster. Loppor kan hoppa in på kläder och i ryggsäckar, tält och andra ytor tyg. De lägger sedan ägg, som kläcks till larver i mattan, möblerna och filtar. Enligt Beyond Bekämpningsmedel kan larvstadiet upp till ett år. För att förhindra en pågående kamp med loppa bort är det viktigt att ta bort loppor från kläder och ryggsäckar omedelbart

Du behöver:.
Plastpåse
. Tvättmaskin.
Tvätt tvål.
Torktumlare.


1.
Ta bort alla kläder och placera den i en plastpåse innan de kommer hem. Ta bort innehållet i ryggsäcken och placera ryggsäcken i plastpåsen. Lämna alla nonfabric poster sitter i direkt solljus under minst fyra timmar. Kontrollera noga för loppor.
2.
Fyll tvättmaskinen med tvättmedel (läs på etiketten att avgöra hur mycket, beroende på mängden kläder) och ställ in vatten kontrollen varmt.
3.
Sänk kläder och ryggsäck i tvättmaskinen. Om det finns mer än en last, säkert nära plastpåsen och ställ den utanför tills du kan tvätta resterande kläder.
4.
Kör tvättmaskinen på den längsta möjliga inställning.

5.
bort kläder och ryggsäck från tvättmaskinen. Placera kläder i torktumlaren.
6.
Vrid torktumlare till de hetaste rekommenderade inställningen för kläder.
7.
Hang ryggsäck att torka utanför på ett klädstreck eller annan plats från marken.
8.
Ta bort kläder från torktumlaren när cykeln är klar och behandla på vanligt sätt.
9.
Ta med ryggsäcken inomhus när det är torrt och förvara det.

tips och varningar


  • Om ryggsäck är för stor för att passa i din tvättmaskin, tvätta den för hand i en container eller badkar utanför. Undvik att tvätta den i badkaret eftersom loppor kan hoppa ut i mattan, mattor eller handdukar.
    
    Copyright © 2011 give2all.org