välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

intressanta fakta om pärlor

Postad av : Jeanette Morales

Skapad av levande varelser, pärlor är föremål för vördnad och mystik. Skördas för tusentals år, pärla bäddar finns i många platser över hela världen, var och en ger sin pärlor sin egen signatur. Även mer allmänt tillgänglig till följd av odling och skörd förskott, pärlor fortsätta att representera status, klass och tradition

Skapande

Pärlor är ekologiska pärlor bildas inuti ostron, musslor och andra blötdjur när ett irriterande -. En sten eller sandkorn-glider innanför skalet . Mollusken utsöndrar en glänsande ämne som kallas pärlemor att omringa objektet och skydda mollusk mjuka inre. Som lager av pärlemor omger objektet, bildar den en pärla. Denna process kan ta upp till sju eller åtta år. Ljus som reflekteras från de överlappande skikten ger skimrande lyster.

Skörd

Saltvatten ostron sängar låg nära kusten i Japan, Australien och Polynesien, i Persiska viken, Indiska oceanen och Röda havet. Kinesiska pärlor kommer från sötvatten floder och dammar, som gör pärlor från Skottland, Irland, Frankrike, Österrike, Tyskland och USA.

Funktioner

Pärlor är kategoriserade efter färg, konsistens och storlek. Mätt i millimeter, odlade pärlor genomsnitt 7 till 7,5 mm. Generellt en större pärla ladorna ett högre pris, men andra egenskaper påverkar dess värde. Pärlor varierar i färg från vitt, eller rosa till brunt eller svart. Konsekvent storlek och färg är viktigt i saltvatten pärlor. Sötvattenspärlor har generellt inkonsekvent form och färg varierar från vit till persika, lavendel eller rosa. Färg beror på mollusk och pärlan sängens plats. Naturliga, stora och symmetriska pärlor är mest värdefulla. Pärlemor, som ekologisk, värme, fuktighet och surhetsgrad känsliga: Pärlor är mjuk och skadas lätt

typer av pärlor

Pärlor göras utan mänsklig inblandning är naturliga. . Avsiktligt in ett främmande ämne till ett levande ostron-används gjort i 1893-ger en odlad pärla. Barocka pärlor har oregelbundna former. En barockstil från Japan's Lake Biwa, är en Biwa pärla. Pearls fäst på insidan av mollusk skal är blister pärlor, men om de inte odlas är Mabe pärlor. Seed pärlor är små, omogna pärlor.

Symbolism

År 1912 antog den amerikanska National Association of Jewelers pärla som Birthstone av juni. Pärlor är också Birthstone för Zodiac tecken på Gemini och Cancer. Traditionella efterlyser en gåva av sötvattenspärlor på en första bröllopsdag, och andra presenter pärla på den tredje, 12 och 30. Anniversaries. The pärla är en symbol för renhet, oskuld och ödmjukhet. Margarita och härledningar-Margaret, Peggy, Marjorie, Margot, Maggie, Gretchen, Greta och Rita-betyder pärla och bär samma betydelse.

Folklore

Myter och sägner ge pärlor befogenheter kärlek, lycka, trygghet, rikedom, vishet genom erfarenhet och liv till lagar om karma. Tidiga kinesiska mytologin hade pärlor faller som regn när drakar slogs. Grekerna trodde att pärlor var tårar av gudarna.

Kända Pearl

La Peregrina --- den oförliknelige --- finns i Amerika är en duva s äggstora, päronformad pärla. Dess berömda ägare har inkluderat Filip II av Spanien, Maria Tudor av England och Napoleon III. Spekulanter tror Elizabeth Taylor är dess nuvarande ägare.

    
    Copyright © 2011 give2all.org