välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

lönnen roliga fakta

Postad av : Camilla Näslund

Maple träd prydnadsträd ofta känt till sockerlag de producerar. Lönnsirap framställs av lönn träd under en viss säsong under året, vanligtvis sen vinter och tidig vår. Trädet är utbredd och är även statsvapen Kanada, och ett lönnlöv är symbolen på den kanadensiska flaggan

Du behöver:
multimeter
. . Rött och svart ledning.
Kondensator, resistor eller induktor.

Musik

Veden av lönn är Vedeldning, vilket innebär att det är ett mycket bra bärare av ljudvågor. Lönn trä används i framställningen av de flesta trummor och trumset. Jämfört med mahogny --- en annan skog gynnas av musikinstrument tillverkare --- lönn har en hårdare kvalitet och producerar ljud mer effektivt.

Gitarrer

Maple används allmänt för att göra halsar elgitarrer. Fender Stratocaster hals gjordes ursprungligen från lönn trä som ett stycke halsen, men senare var de i kombination med rosenträ också.

Sport

lönnträ används ofta inom idrotten också. Bowling stift, bowlingbanor och poolköer är gjorda av hård lönn. Basebollträn är dessutom tillverkade av lönn, men det är inte lika stor utsträckning som aska och hickory, eftersom lönn fladdermöss tenderar att splittras på att bryta. Kanadensisk lönn används i produktionen av några av de främsta varumärkena, skateboard också.

Lönnsirap

Maple träd är normalt tappas när de är minst 40 år gammal och cirka 12 inches bred. Den lönn säsong kan vara fyra till sex veckor lång, men maximal SAP flöde varar i 10 till 20 dagar. Med de ökningar i trädet storlek kan maximalt fyra kranar läggas per träd. I genomsnitt är 10 liter sav från en kran i en säsong. Sap innehåller 2,5 procent socker i genomsnitt jämfört med lönnsirap som innehåller 66,5 procent socker.

Näringsmässiga fakta

En matsked lönnsirap innehåller 50 kalorier --- Mindre än honung. Det ger samma mängd kalcium som mjölk. Lönnsirap är involverade i nedbrytningen kolhydrater till socker och även hjälper till att producera röda blodkroppar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org