välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

natriumjodid & silvernitrat

Postad av : Charlotte Wannberg

Kemiska reaktioner där två ämnen samverkar för att bilda två nya ämnen, i teorin, reversibel. Det kan finnas nya funktioner som eliminerar reversibilitet, kör en kemisk reaktion fram till färdigställandet. Så är fallet om man kombinerar en silvernitratlösning med en natriumjodid lösning

Reaction

Den kemiska reaktionen i sig är summariskt skrivet:.

AgNO3 + NaI ---> NaNO3 + AGI

Denna reaktion ekvation säger att upplöst silver, AgNO3, när de kombineras med löst natriumjodid, NAI, producerar natriumnitrat, NaNO3, plus silverjodid, AGI.

Factor bort Reversibiliteten

En faktor eliminera reaktion reversibilitet kan lösligheten av silverjodid. Silverjodid är olöslig. Den fasta kommer ut ur en lösning (utfällningar) och inte åter lös. Detta innebär silverjodid inte får komma tillbaka kombinera med natriumnitrat för att producera silvernitrat och natriumjodid. Reaktionen är inte reversibel.

Andra framåtblickande Driving Reaction Faktorer

reaktioner som avger betydande mängder energi sällan omvända. När en reaktion uppstår som avger energi, det oftast uttrycker sig i form av värme. Värmeavgivningen till omgivningen, till exempel glas, och ger en annan drivkraft som driver reaktionen framåt och eliminera reversibilitet.

Reaktion Nytta och silverjodid

Vad är reaktionen verktyget --- vad är nyttan --- Vid denna reaktion? Silverjodid var och är en mycket användbar kemisk, särskilt med tanke på bristen av fotokemiska stabilitet. Det är mycket viktigt för dess foto-känslighet, dvs, för dess användning i film industrin. Det har åtminstone två andra viktiga ändamål, liksom. Det är det viktigaste ämne som används i moln sådd. Den fungerar också som ett läkemedel antiseptisk.

Användningsområden för natriumnitrat

Natriumnitrat (AKA salpeter) har många mindre exotiska användningsområden. Det används i gödningsmedel (som källa för kväve), som konserveringsmedel i livsmedel (många produkter inklusive några bacon innehåller nitrater och nitriter), som raketbränsle (oxidationsmedel) och i glas förtydligande. Natriumnitrat har en mängd andra mindre kända program, inklusive dess användning som ett konkret tillsats och som en anti-korrosiva reagens. Eftersom den resulterande produkter är så bra, det finns goda skäl att anställa natriumnitrat reaktion.

Varningar

Natriumnitrat, i närvaro av reducerande ämnen, kan bilda explosiva blandningar, som kan kvittas genom eld eller statisk elektricitet. />
silvernitrat (även jodid) kan vara en olägenhet, eftersom det kan bryta ner på huden, fläcka svart. Dessutom bör du hålla det ur ögonen och inte inta den. Se en säkerhetsdatablad, som den i resurserna nedan.

    
    Copyright © 2011 give2all.org