välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

som uppfann den första digitala mikroskop?

Postad av : Magnus Ekblad

Den digitala mikroskop är en japansk uppfinning från 1986 som har förändrat hur element kan iakttas genom mikroskop. Konceptet expanderar utöver bara förstorar bilden på en webbplats under observation. Det projekt som en utvidgad representation av området på en datorskärm. Detta underlättar visning från fler människor än bara observatör. Dessutom kan bilden, inspelad i digital form, nu lagras i ett digitalt bibliotek med bilder och forskare kan köra bildbehandling analyser liknar de som utförs i digital fotografering.

Inventor

Hirox Co Ltd, ett bolag Tokyo, uppfann och utvecklade den första digitala mikroskop genom skickligt att lägga till en omvandling funktion som översatt den visuella bilden till en digital bild. År 1986 hade detta bolag funnits i åtta år, och var känt för tillverkning av high-end kvalitet objektiv för optiska system. Hirox fortfarande fungerar idag och drar nytta av en global närvaro.

Första Inventive Concept

Hirox roman tillvägagångssätt var att konvertera den visuella bilden med en avgift-par enhet (CCD). Denna enhet fungerar som en kamera där varje punkt i bilden projiceras på en fotoaktiva region i en kondensator array. Var och en av de kondensatorer kan ackumulera elektrisk laddning proportionell mot ljusets intensitet. Denna högupplösta karta kostnad nivåer laddas i en dator och omvandlas till en digital bild.

Andra Inventive Concept

förstoringen inte krävde att sammanställning av optiska linser som tidigare gjort men kunde helt enkelt användas genom att visa den elektroniska bilden på en stor datorskärm. Ju större skärm, desto större förstoringen blev.

Förbättringar

Hirox och andra företag, såsom Keyence och Leica Microsystems, förbättrade ytterligare begreppet genom att förbättra förstoringen kapacitet och raffinering bildkvaliteten. Tekniken utvecklades för att stödja den snabba erövringen av efterföljande skott för att illustrera en del utvecklas under ögonen på betraktaren. Införandet av digitala kameror med en port för Universal Serial Bus (USB) patron användarna möjlighet att ansluta kameran till sin egen dator. Denna funktion underlättade antagandet av teknik från expertlaboratorier i händerna på nybörjare.

Senaste utvecklingen

Digitala mikroskop utrustad med avancerad programvara kan bygga 3D-bilder av platsen för observation. Detta uppnås genom att ändra brännvidd från objektet till kameran med hjälp av en stegmotor. Överlagring av de bilder som skapar en 3D-röntgen effekt som är förstärkt med skugga kontrast.

    
    Copyright © 2011 give2all.org