välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

tillförlitligheten i skalor

Postad av : Valon Istrefi

Vågar används för att bedöma de specifika attribut för en grupp eller ett objekt och avser att återvända en viss mätning eller markör som kan användas för analys. Ibland är denna analys är enkel, såsom vikt och ibland vågar används för mer komplicerade eller teoretiska mätningar. Oavsett medium, skalor är inte är helt exakt och olika metoder används för att förbättra dem

Du behöver:.
Multimeter
. Rött och svart ledning.
Kondensator, resistor eller induktor.

Variance

Beroende på skalan, kommer varje skalning enhet ger en mängd olika svar. Det kommer alltid att finnas en skillnad mellan skalans varians svar och den sanna variansen av mätningarna. Dessa skillnader, och skalan är fel, kan analyseras statistiskt. Oavsett skalan, kan samma typ av formler användas för att bedöma omfattningen tillförlitlighet.

Cronbachs Alpha

Den vanligaste "index av pålitlighet" som används när man analyserar tillförlitligheten i skalorna kallas Cronbachs Alpha. Detta är ett mått på intern konsistens och kan uttryckas som en funktion av det totala antalet test poster, tillsammans med den genomsnittliga inter-korrelation mellan dem. Detta ger en alpha koefficient mellan noll och ett. Ju närmare ett, desto mer exakt vågen är.

Typer av vågar

Förutom enkäter och andra typer av statistiska verktyg där variansen är viktig, finns olika mekanisk och digital utrustning avsedd att återvända konstant svaren också mätt med hjälp av statistiska metoder. Mekaniska vågar tenderar att variera beroende på de fysiska egenskaperna hos det material de är gjorda av, fjädrarna och ringer som hela tiden måste anpassas för att ge korrekt resultat. I digitala skalor, de elektriska signalerna tenderar att mer exakt, men fortfarande lider liten avvikelse på grund av mindre faktorer, inklusive värme och fukt.

Känslomässig reaktion

I undersökningar, ordningstal index som används som vågar jämföra svar eller punkter data. När människor är inblandade, kommer känslomässiga svar på undersökningar och enkäter påverkar alltid varians. En verkligt noggrann människa, ur tanke på analysatorer är omöjligt. Eftersom det kommer alltid att finnas varians på grund av unika människors reaktioner (folk inte förstår frågan eller har tidigare fördomar) kan skala tillförlitlighet tester göras för att hjälpa till att framställa mer exakta omröstningar.

uppgifternas tillförlitlighet

Data är inte alltid leder till examen. Mekaniska och digitala vågar driva vanligtvis inom gränsen för en särskild tolerans för fel som redan provats av tillverkarna. Tillförlitlighet tester används bara i de första stadierna av produkt skapas. De används oftare när man undersöker skalor i förhållande till statistiska uppgifter återvänt från särskilda frågeformulär.

    
    Copyright © 2011 give2all.org