välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vad är syftet med den elektroniska relä switch?

Postad av : P-O Lennartsson

Solenoider är gjorda av rullar av tråd. När du är ansluten till en spänningskälla, de producerar ett magnetfält. Järn är ofta placerat inuti dem, i syfte att öka styrkan i deras magnetiska fält. Reläer, tiden är elektroniska strömställare görs med hjälp av magnetventiler. Eftersom reläer styrs av elektriska signaler, är de ofta används för funktioner med fjärrkontroll och automatisk växling

Funktioner

Förutom en magnetventil, har ett relä samma mekanismer som vanlig switch. Det har en arm eller armatur och kontakter metall som armaturen detaljer i syfte att stoppa eller tillåta strömflödet. Reläer kan hantera antingen AC eller DC-signaler, och är klassade enligt mängden av spänning och ström de kan hantera.

Switchar klassificeras efter antalet armaturer och kontakter och reläer är inget undantag. Till exempel kan reläer vara enpolig, Single-Throw, vilket innebär att de bara har en armatur och en uppsättning kontakter som gör att strömmen kan löpa längs en bana bara. De kan vara tvåpoliga, dubbel-kasta, vilket innebär att de har två armaturer och två uppsättningar av kontakter, vilket gör att ström längs två separata vägar.

Drift

Batteriet i en typisk relä börjar fungera en gång en viss tröskel AC eller DC ström har uppnåtts. Spolen orsakar armaturen att röra sig på ett sätt att orsaka kontakter att öppna eller stänga.

Om de nuvarande orsakerna armaturen att flytta så att den går av eller stoppar flödet av strömmen genom kretsen är reläet heter stängd. En stängd relä utan att någon ström genom spole gör att kretsen för att leda elektricitet. Men om armaturen får en ström som får den att röra sig så att den kompletterar eller börjar flödet av ström i en krets är reläet kallas öppen. Ett öppet relä utan att någon ström genom spole ger inte kretsen att leda elektricitet, så det är motsatsen till en sluten relä.

Typer

Det finns tre huvudsakliga typer av reläer. Reläer har rörliga delar, är optimerade för stora strömmar, och har relativt långsam kopplingstider på order av millisekunder. Reed reläer har rörliga delar och kan hantera måttlig storlek strömmar. De har också byta gånger på order av millisekunder, men är snabbare än elektromekaniska sådana. Halvledarreläer är den snabbaste, de har kopplingstider på order av nanosekunder. Till skillnad från de andra, de inte har några rörliga delar och kan hantera både små och stora strömmar.

Nackdelar

Magneterna induktorer, som rullar av tråd. Induktorer motstå förändringar i nuvarande, särskilt om de är plötsligt. Detta agerande leder till plötsliga, stora spänningar och strömmar över kablar till reläet. Den resulterande spikar i magnetventilen kan skada relä och kretsen, och orsaka en elektrisk stöt. För att förhindra detta, reläer använda övergående suppressorer. Reläer är mindre känsliga för överspänningar än vass och solid-state och kära.

Betydelse

En viktig funktion av ett relä som en strömbrytare. Effektbrytare skydda kretsar från kortslutning och även spänningstoppar som kan orsaka överbelastning.

Reläer finns i hushållsapparater, såsom kylskåp, diskmaskiner och luftkonditioneringsapparater. Inom industrin, hjälpa de verkar telefonväxlar och är viktiga i skydd och reglering av elektricitet i kraftverk. De finns i datorer och motorer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org