välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

Vilka är de funktioner objektiv?

Postad av : Jan-Olof Stoor

funktion objektiv är att leverera ljus till okularet i teleskop och mikroskop. Objektiv konvergerar linser ligger på ett mikroskop ovanför tittar scenen. På en refraktor målet är den stora linsen i slutet av röret närmast objektet som visas. På en reflektor teleskop fungerar parabolisk spegel på botten av röret som i objektivet.

Färgkorrigering

Objektiv kan vara enstaka linser eller flera uppsättningar linsen. Refraktor teleskop ofta har kopplat ihop linser. Mikroskop har ofta objektiv uppsättningar i trillingar. Flera linser hjälper rätt färg avvikelser orsakade av passage av ljus genom en enda lins. Enda objektiv kan skapa färg glorior på samma sätt som vattendropparna i ett moln skapa regnbåge effekter. Sekundär linser bidra till att motverka denna färg skift och skapa en verklig-färgbild.

Förstoring

Objektiv förstora eller förstora bilden av objektet som är efterlevs, om objektet är en amöba på en bild eller en stjärna kluster halvvägs över galaxen. I mikroskop, den objektiv i stort sett utbytbara och är markerade med en multiplikator som 10X, 20X, 40X eller 100X. Teleskop har inte utbytbara objektiv samt förlita sig på okular variationer att förändra kraften i omfattning.

Light Gathering

i objektivet samlar ljus från objektet som visas. Ju större diameter objektiv, desto ljusare bild som produceras och de större kan förstoras.

Light Konvergerande

objektivlinsens processer ljusstrålarna in i målet, ger en mindre bunt av parallella strålar som kluster nära varandra så att de kan komma in i pupillen i ögat. Okularet samlar dessa ray kluster och fokuserar bilden på näthinnan av observatörens öga så att bilden kan ses.

Förstoringen

objektivet är en del av formeln som bestämmer förstoringen av instrumentet. Varje mål linsen, som har en brännvidd eller F-nummer. F-numret av målet delat med F-tal av okularet motsvarar den totala förstoring av ett teleskop. Mikroskop om befogenhet nummer om målet och okularet. Det förstoringen är antalet mål gånger antalet okularet.

    
    Copyright © 2011 give2all.org