välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

djur med stora öron

Postad av : Stefan Svensson

Djur som lever i torra och heta öknen ekosystem kan ha stora öron för att bidra till att skingra värmen från deras kroppar. Andra djur stort öron använda dem för att upptäcka eventuella ljud som kunde hagel ett potentiellt hot eller en eventuell måltid.

Långörade Jerboa

I förhållande till storleken på sin kropp, öronen på en långörade jerboa är bland de största av alla däggdjur. Den långörade jerboa bosatt i delar av Mongoliet och Kina, som lever i öknarna i dessa länder. Varelsen besitter hår på sina fötter som fungerar nästan som snöskor, vilket gör att jerboa att hoppa runt på sanden. Den långörade jerboa är ungefär som en mus, men förutom öronen som är en tredjedel längre än längden på huvudet, gnagare långa bakre benen. Den jerboa humle runt som en känguru, undkommer rovdjur och lever ett nattligt liv. Svansen kan vara så lång som 6,3 inches, vilket är mycket längre än jerboa kropp, som vanligtvis är cirka 3 inches lång. Den långörade jerboa förbrukar en diet av insekter och tillbringar dygnets ljusa timmar avskilt i hålor under marken.

Fennec Fox

Fennec Fox är den minsta av alla hundar, men har det största öronen. Den Fennec fox lever öknar i Nordafrika, inklusive Sahara, liksom delar av Sinai halvön. Den Fennec Fox har en vikt på mellan 2,5 till 4 kg. och en längd på upp till 2 meter, inklusive en 8-tums lång svans. Det Fennec Fox har lurviga fötter så att den ventilationsluckor över varm sand och njurar att arbeta för att hålla vatten förlust på ett minimum. Den Fennec räven använder sin öronen för att lokalisera byten. Även byte underjordiska finns risk för upptäckt av akuta utfrågning av Fennec Fox. De utmärkta muntliga makten öronen ger räven att hjälpa den att hitta djur som gnagare, fåglar, sniglar och ödlor. Det Fennec fox äter också växter, frukter och berriess. Den Fennec Fox har ett tjockt lager sand färgad päls för att hålla det varmt på natten och att reflektera värme i dag.

Black-tailed Jackrabbit

Den svart-tailed Jackrabbit är den mest riklig och utbredd av Jackrabbit arter i Nordamerika. Den varelse, som inte är en kanin utan en hare, bor i de flesta västerländska stater och i Mexiko. Den svart-tailed Jackrabbit har öron att enligt "National Audubon Society Field Guide till däggdjur" kan vara så lång som 5,5 inches. Öronen gav jackrabbits deras namn, så tidigt nybyggare refererade till dem som Jackass-kanin. Den långa öron hjälp med värmeavledning och låta Jackrabbit höra någon fara närmar sig. Den svart-tailed Jackrabbit förbrukar malört, grödor, Mesquite, kaktusar och gräs tillsammans med andra växter. Den svart-tailed Jackrabbit är ett socialt djur, ofta utfodring i grupp. De rovdjur av denna art innefattar rävar, Bobcats, prärievargar, rovfåglar, grävlingar och ormar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org