välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

maritima luftmassor jämfört med kontinentala luftmassor

Postad av : Magnus Ekblad

Luftmassor har flera typer av klassificeringar på att differentiera sina individuella egenskaper. Dessa klassificeringar kan inkludera deras ursprung, temperatur och även densitet. Continental och sjöfart är avsedda att förmedla om luftmassan härrör över hav eller land miljöer

Air Mass

En luftmassa är någon stor volym luft som innehåller en relativt jämn temperatur och vattenhalt. Gränsen mellan två olika luftmassor kallas en front, som är där de flesta större vädret på jorden inträffar, eftersom de tenderar att göra luften mer instabil.

Ämnesrubriker

Som namnen antyder är de viktigaste Skillnaden mellan en maritim luftmassa och kontinentala luftmassan är att sjöfarten definieras som all luftmassa som härrör över havet miljöer och kontinental definieras som all luftmassa som härrör över ett område på land. Dessa luftmassor betecknas med en lägre fallet "m" och "c" som är ihopkopplade med ett "A" för Arktis, "P" för polar, "T" för tropisk, "E" för ekvatorn och ett par mindre region- specifika klassificeringar.

Origins

När luftmassor form, de tar på egenskaperna hos just ursprung regionen, så det är ingen överraskning att maritima luftmassor som bildas över hav miljöer är generellt mycket fuktigare än de torrare kontinentala luftmassor. Maritime luftmassor tenderar också att bära fukt långt, och de kan också färdas många miles inlandet.

Ändring

luftmassor kan ändras när de passerar över vissa regioner med olika egenskaper. Till exempel kan ett maritimt polar luftmassa som avger sin nederbörd över Klippiga bergen att byta namn till kontinentala polära, vilket återspeglar det faktum att den har förlorat sin egenskaper som bundna till en marina miljön.

Klassificeringar

Några av de egenskaper kontinentala och maritima luftmassor delas mellan de två. I synnerhet är temperaturen betydligt mer beroende av den aktuella luft än den ursprung i luftmassan. Det är därför kontinental och sjöfart kan polar, tropiska eller ekvatorn. Men andra klassningar är beroende av faktorer som skiljer maritima och kontinentala från varandra. Arctic luftmassor tenderar att vara torr och kontinental, medan de små används monsun klassificering härrör nära maritima miljöer.

    
    Copyright © 2011 give2all.org