välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

vikten av att bevara och bevara levande organismer

Postad av : P-O Lennartsson

Tropiska regnskogar innehålla två tredjedelar av jordens organismer, enligt texten "Biologisk mångfald". Odling av dessa skogar och andra former av mänsklig påverkan hotar överlevnaden av många av dessa former av liv. Deras överlevnad är inte bara viktigt för organismerna själva, men även för hälsan hos ekosystemet och välfärd människor

biologisk mångfald

Merriam-Webster definierar biologisk mångfald som "biologisk mångfald i en miljö som är markerade med antal olika arter av växter och djur. "Bevara den biologiska mångfalden i ett ekosystem innebär skydda livet för de levande organismer som finns där. Detta är viktigt, eftersom friska ekosystem är beroende av balansen av biologisk mångfald för att upprätthålla varje miljontals arter av levande organismer på jorden, inklusive människan.

Skäl för bevarande

Enligt naturalistiska Edward O. Wilson, tre omständigheter motivera behovet av att bevara den biologiska mångfalden. första är befolkningsökning allt att förstöra miljön. För det andra är vetenskapliga upptäckter som leder till nya användningsområden för den biologiska mångfalden. Dessutom är förstörelsen av livsmiljöer orsaka permanenta förluster av biologisk mångfald på grund av utrotning.

Ekosystemens funktion

ekosystem fungerar på grund av ett stort nätverk av ömsesidigt beroende mellan arter. När en art går utdöda, andra arter som förlitat sig på dessa arter för mat kommer att drabbas av förlust. Mat resurser är inte de enda ekosystemens funktion förlorat genom utrotning av levande organismer. Att odla skog för humant bruk, de organismer som en gång använde dem för skydd löper risk att utrotas.

produktionens behov

Människor lider av förlusten av biologisk mångfald också. Produktionen av läkemedel och jordbruksprodukter är två sätt på vilka människor nytta för den biologiska mångfalden i miljön. Regnskogen ekosystem är ansvarig för många av de mediciner som människor köper på apoteket. Djur-och gröda domesticering är ett resultat av avel vilda djur. Under perioder av klimatiska anpassning, vilda djur anpassa sig till förändrade villkor och kan avla med domesticerade djur för att producera anpassad boskap. Utan mångfalden av levande organismer, dessa två människonära använder för miljön är inte som möjligt och människors välfärd är i fara. "Se Referenser 1 sida 526"

Extinction

Utrotning av organismer är en naturlig företeelse och har pågått sedan början av naturhistoria. I genomsnitt har utdöende hastighet under hela historien varit lägre än den av arter generation. Den utdöende räntan har varit högre än genomsnitt fem gånger under loppet av naturhistoria, vilket framgår av fossila fynd. Den genomsnittliga beräknade utdöende är ca 0,25 utdöenden per århundrade för fåglar och 0,125 utdöenden per århundrade för däggdjur. Under de senaste 400 åren har utdöende skattesatsen för fåglar ca 128 gånger sin normala räntan och den utdöende skattesatsen för däggdjur cirka 176 gånger över det normala. "Se Referenser 1 sida 523-524"

    
    Copyright © 2011 give2all.org