välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

arsenik: beskrivning av atomära struktur

Postad av : Charlotte Wannberg

Atomer består av en central del eller kärnan innehåller positivt laddade protoner och oladdade neutroner kretsar negativt laddade elektroner med samma antal personer med antalet protoner. Atomer har alltså en nettoladdning noll. Den mängd protoner används för att identifiera ett element. Arsenik har "atomnummer" 33

Du behöver:. .
Ore med ett nickel-koppar mix
Blast eller FLAMUGN.

orbitaler

Varje atom omloppsbanor är tillåtet att ha endast två elektroner i det. Arsenik har 17 orbitaler totalt, med 16 av dem har två elektroner i dem, och en med endast en elektron i det. Orbitaler är inte rigida strukturer, utan är bara en grafisk representation av sannolikheten att hitta en specifik elektron på en viss plats.

A-orbitaler

När elektronerna fyller orbitaler, så gör orbitaler fyller skal. Tankar varierar i hur många orbitaler de kan innehålla. S-orbitaler är sfäriskt symmetriska. Det kan bara finnas en s-orbital eller två s-elektroner per skal.

P-orbitaler

P-orbitaler är riktad och är tre till antalet --- en vardera i X, Y och Z-riktning. Det finns en 0-procents chans att hitta en Py elektron i en PX omloppsbanor. De tre p-orbitaler kan innehålla sammanlagt så många som sex elektroner.

D-orbitaler

D-orbitaler är fem till antalet. Varje orbital innehåller maximalt två elektroner, så att så många som 10 elektroner totalt.

Arsenik

Tankar är numrerade ett, två, tre, fyra, innehåller etc. Shell nummer ett bara en S-omloppstid av två elektroner maximum. Shell nummer två kan innehålla en s-och tre p-orbitaler, för totalt åtta elektroner maximum. Shell nummer tre kan innehålla en s-, tre p-, och 5 d-orbitaler för högst 18 elektroner.

elektronkonfiguration för elementet arsenik blir därmed,

1s2 2s2 2p6 3S2 4S2 3p6 3d10 4p3

De tre sista elektronerna --- den 4p3 elektroner --- är valenselektroner, och kan vara inblandade i utformningen kemiska bindningar.

    
    Copyright © 2011 give2all.org