välkommen give2all.org RSS | Lägg till favoriter | Sitemap

hur man gör en avsaltning enhet

Postad av : Jonathan Nyberg

Avsaltning är processen för att ta bort salt och andra mineraler från vattnet. Det finns flera metoder genom vilka avsaltning sker: i flera steg blixt destillation, vakuumdestillation, ångtryck, omvänd osmos och termiskt avsaltning. Fokus på avsaltning har ökat under senare år som den överväldigande behovet av dricksvatten i utvecklingsländer har blivit uppenbar. Termisk avsaltning är den enklaste formen av avsaltning öva hemma

Du behöver:.
Polyetylenplastduk
. Häftapparat.
Staples (2 till 3 rutor).
Sax.
Fiskelina /sträng.
Tom vattenflaska.
Isoleringstejp.
Dricksvatten behållare.
Spade.
Tidningar.
Bricks.
Små stenar.
Måttband.
Hink.
Ren trasa.


1.
Välj och markera en lämplig tomt. Besluta om storleken på den enhet du vill design, och markera den med fiskelina säkrade genom pinnar skjuts in i marken. Se till att din enhet är inte i en region, eller regnvatten kommer att översvämma den och förorena eller lösgöra rent vatten behållaren. Välj en nivå område. Ett noggrant jämnas ytan säkerställer att avdunstning bäckenet kan fylla på rätt sätt.
2.
Bygg ytterväggarna för din avsaltning enhet. Bygg den första väggen till omkring 2 meter lång och 13 till 33 fot lång. Väggar kan göras av tegel eller lera. Bygga en andra mur parallellt med den första väggen, med cirka 36 inches av separation. Denna andra väggen ska vara lägre än den första. Den andra väggen bör 3 1 /2 inches lång och ska köras hela längden av den första väggen. Bygg en annan vägg under denna andra väggen, som nu bör bli i mitten väggen. Detta tredje vägg bör vara 5 inches tall och 3 till 4 inches bred och lika lång som de andra två väggarna.
3.
Skapa kanalen vatten kollektionen, som kommer att ligga mellan de två mindre väggar. Gräv ett dike mellan dessa två väggar. Diket bör vara 1 tum djup i varje ände, öka på djupet 1 tum per 3,3 meter när du flyttar in mot mitten. På din mittpunkt bör diket vara upp till 6 inches djup, beroende på hur länge dina väggar är. Detta dike kommer att hålla oren, eller bas, vatten. Gräv ett hål stort nog för en vatten behållare och tratt för att passa i mitten av detta vatten samling kanal.
4.
Placera samlingskoppen i mitten av vattnet insamling kanalen i hålet du skapat. En tom vattenflaska kan fungera som en samling kopp. Lägg till en tratt till toppen för att lättare vatten samling.
5.
Lägg ut polyeten ark. Ta den svarta polyetylenplastduk och linje botten av vattnet insamling kanalen. Den svarta polyeten absorberar solen och skapa mer värme för att hjälpa förånga vattnet snabbare i din avsaltning enhet. Placera tydlig polyeten över avsaltning enheten genom att sprida den över alla tre väggar. Placera en sten över insamlingen kopp, på toppen av plast. Efter saltvatten har avdunstat kommer rent vatten kondenserar på polyetylenplastduk. Uppförandet av enheten kommer att uppmuntra kondensvattnet att springa ner till position sten och dropp i samlingen koppen.

Tips och varningar


  • Häll ca dubbelt så mycket vatten som har kokat i din samling diket varje dag, för att förhindra en ackumulering av salt i avdunstning enheten.
  • dricksvatten behållaren behöver regelbunden tömning. Dess storlek och mängden kondens vatten som produceras både bestämma hur ofta tömning. Den polyeten ark måste kontrolleras två gånger dagligen för att säkerställa att de inte fladdrar i vinden och hålls täta.
  • låta det översta arket av plast för att växa dammiga kommer att hålla ditt system inte fungerar och skulle kunna leda till nedbrytning av plastfolie.
    
    Copyright © 2011 give2all.org